Krimi

Polícia skontrolovala dve prevádzky: Vyhostila troch nelegálne zamestnaných Srbov

Neohlásenú návštevu polície mali v utorok (12. 2) v Trnave v štyroch ubytovniach a v dvoch výrobných prevádzkach.

Ilustračný obrázok k článku Polícia skontrolovala dve prevádzky: Vyhostila troch nelegálne zamestnaných Srbov
Zdroj: TASR

Policajti cudzineckej polície a národnej jednotky Úradu hraničnej a cudzineckej polície spolu s pracovníkmi inšpektorátu práce pri nich kontrolovali oprávnenosť pobytov a pracovné povolenia u štátnych príslušníkov tretích krajín.

„Na policajné oddelenie predviedli štyroch cudzincov, troch štátnych príslušníkov Srbska a jedného z Ukrajiny. Za neoprávnený pobyt vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení a zákaze vstupu na jeden rok v prípade dvoch Srbov a na dva roky tretiemu,“ informovala o tom v stredu hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Mužom bola určená sedemdňová lehota na vycestovanie. Počas kontroly zistili policajti aj šesť priestupkov, ktoré boli riešené udelením blokových pokút.

Akcie sú podľa Baloghovej zamerané najmä na kontrolu oprávnenosti pobytu štátnych príslušníkov tretích krajín na území SR, kontrolu dodržiavania pobytového režimu, nelegálne zamestnávanie cudzincov, plnenie povinností zákona o pobyte cudzincov, ako aj iných všeobecne záväzných právnych predpisov. V kontrolách bude polícia pokračovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM