Dominika Handzušová Krimi

Polícia upozorňuje na falzifikáty: Dvom mužom (28 a 30) hrozí až desať rokov väzenia!

Polícia obvinila zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov dvoch Trnavčanov (28 a 30). Zároveň upozorňuje občanov, aby boli pri platbách opatrní.

Ilustračný obrázok k článku Polícia upozorňuje na falzifikáty: Dvom mužom (28 a 30) hrozí až desať rokov väzenia!
Zdroj: TASR

Polícia zadržala, obvinila a spracovala návrh na väzobné stíhanie dvoch mužov (28 a 30). Hrozí im pobyt za mrežami na sedem až desať rokov.

Políciu upozornila predavačka z trafiky

Podľa polície si medzi sebou odovzdali falošnú bankovku v hodnote 50 eur. „Po dohode išiel mladší z dvojice do trafiky pred nákupným centrom v Trnave a vypýtal si cigarety, hoci vedel, že bankovka nie je pravá. Predavačke podal peniaze a tá ihneď preverila vizuálne jej pravosť. Jej pochybnosti potvrdil aj prístroj na overovanie bankoviek,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Žena podľa nej následne kontaktovala políciu a muž z miesta utiekol. „Expertízne skúmanie pracovníkov Národnej banky Slovenska potvrdilo, že ide o falzifikát stupňa 3,“ dodala hovorkyňa. V zmysle zákona hrozí falšovateľom strata slobody na sedem až desať rokov.

Pozor na falošné bankovky!

Polícia upozorňuje občanov a menších predajcov nielen v novinových stánkoch, aby boli pri platbe opatrní. Podľa Linkešovej nie je vylúčený, najmä v Trnave a v blízkom okolí, ďalší výskyt falošných bankoviek. „Odporúčame, aby občania každú bankovku preverili veľmi jednoduchým spôsobom a to hmatom, pohľadom, prípadne naklonením. Vždy je na mieste overovať viacero ochranných prvkov. Ak zistíte, že bankovka alebo minca je podozrivá alebo falšovaná ihneď kontaktujte políciu,“ uzavrela hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM