Krimi

Polícii sa podaril poriadny úlovok: Pri domovej prehliadke narazili na drogy aj zbrane

Mužovi našli policajti vrecká so sušeným konope v dome aj v aute. Tvrdil, že ich má pre vlastnú spotrebu a liečbu.

Ilustračný obrázok k článku Polícii sa podaril poriadny úlovok: Pri domovej prehliadke narazili na drogy aj zbrane
8
Galéria

O svojej úspešnej akcii informuje krajská polícia v Trnave na sociálnej sieti. Pri domovej prehliadke našli kriminalisti marihuanu a zbrane. Obvinenie z dvoch zločinov má na krku 60-ročný muž.

Policajná akcia sa odohrala v pondelok, v skorých ranných hodinách, v Dunajskej Strede v obci Potônske Lúky.

„Policajti zadržali manželov a pri domovej prehliadke prehľadali dom a nebytové priestory. Vo fóliovníku a pri udiarni našli vysadané rastliny konope. V dome a v aute zaistili plastové vrecká so sušeným konope, o ktorých domáci muž tvrdil, že ich má pre vlastnú spotrebu a liečbu,“ uvádza krajská polícia.

Okrem toho policajti zaistili 3 zbrane a viac ako 700 kusov nábojov. „Podľa expertov z balistiky mal muž v nelegálnej držbe dlhú palnú zbraň nemeckej výroby GECO, podomácky vyrobený tlmič hluku so závitom, podomácky prerobenú dlhú palnú zbraň tzv. opakovaciu malokalibrovku čínskej výroby Norinco s puškohľadom a perkusnú guľovú zbraň, o ktorej uviedol, že ide o repliku,“ konštatuje polícia.

V dvoch prípadoch malo ísť podľa polície o zbraň a doplnky, u ktorých je zo zákona zakázané ich nadobudnúť, držať alebo nosiť.

„Všetky zbrane a zaistené náboje boli streľby schopné. Hoci si muž myslel, že zbrojný arzenál môže mať legálne doma, opak bol pravdou. Navyše, 60-ročný muž nebol a ani nie je držiteľom zbrojného preukazu, ani zbrojnej licencie,“ dodáva polícia.

Dunajskostredský vyšetrovateľ muža zadržal a na základe dôkazov obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Zároveň podal podnet, aby bol obvinený stíhaný väzobne. Obvinenému mužovi môže hroziť 10-ročný trest odňatia slobody.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

POLICAJTI NAŠLI „MARIŠKU“ A V DOME ZBRANE, EXPERTI POTVRDILI, ŽE IDE O ČERNOTU Vyšetrovateľ obvinil 60 ročného muža z...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Thursday, September 24, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM