han Samospráva

POMOC z Trnavy: Primátor odovzdal na hraniciach dve dodávky s potrebami pre utečencov, FOTO

Krásne gesto mesta Trnavy a primátora Petra Bročku. V týchto ťažkých časoch priložili ruku k dielu a spravili niečo pre našich východných susedov.

Ilustračný obrázok k článku POMOC z Trnavy: Primátor odovzdal na hraniciach dve dodávky s potrebami pre utečencov, FOTO
6
Galéria

Stoja pri nich

Primátor Trnavy podporil partnerské mesto Charkov okamžite po ruskej invázii minulý štvrtok. „Sme s nimi v kontakte a mesto Trnava bude vždy podporovať hodnoty slobody, práva, nezávislosti a demokracie a v prípade potreby sme vždy pripravení podať pomocnú ruku,“ napísal Bročka na sociálnu sieť.

Odvtedy je Ukrajina každý deň pod paľbou ruských rakiet a bráni svoju vlasť. Žiaľ, takýto konflikt má najväčší dopad na obyvateľov. Veľa z nich zvolí radšej odchod z rodnej krajiny a stanú sa utečencami. Za necelý týždeň opustilo Ukrajinu niekoľko sto-tisíc občanov.

Zásielka pomoci

Z každej strany pomáha kto len môže a Trnava nebola výnimkou. „Priamo na hraničný priechod Ubľa sme sa síce nedostali, ale do záchytnej zóny našťastie áno. V dvoch transportéroch sme priviezli vopred dohodnutý zoznam základných potrieb z arcidiecéznej charity doplnený o vybavenie, ktoré poskytlo mesto,“ uviedol na Facebooku primátor Bročka.

„Dnes ráno sme ubytovali ďalších 9 osôb (žien a detí) utekajúcich z Charkova. Pozorne sledujeme situáciu a pripravujeme sa na ďalšie možnosti ako pomôcť ľuďom v tejto nepredstaviteľne ťažkej situácii,“ dodal prvý muž mesta, ktorý absolvoval strastiplnú cestu na východ Slovenska spolu so zásielkou pomoci.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Solidárna pomoc Trnavy pre utečencov z Ukrajiny
6
Galéria
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM