Dominika Handzušová Samospráva

Poslanci schválili kontroverznú výstavbu: Čo sa dialo na ich zasadnutí?

Na 21. riadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva poslanci hlasovali aj o kontroverznej výstavbe v areáli nemocnice. Bod programu rozprúdil diskusiu, ktorá však plánovanú zmenu územného plánu napokon neovplyvnila.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili kontroverznú výstavbu: Čo sa dialo na ich zasadnutí?
Zdroj: Dnes24.sk

Trnavskí poslanci sa na svojom zasadnutí venovali aj pálčivým témam. Medzi ne patria zmeny územného plánu. Najviac času si ukrojil návrh na výstavbu občianskej vybavenosti na Tamaškovičovej.

Kontroverzná výstavba odsúhlasená

79,31 % z prítomných poslancov hlasovalo za návrh zmeny územného plánu. Medzi poslancov s najväčším množstvom pripomienok opäť patrili poslanec Matej Lančarič a poslanec Štefan Krajčovič. „Nové mestské zastupiteľstvo môže mať iný názor a preto nepovažujem za korektné, aby sme o tom hlasovali,“ uviedol Lančarič, ktorý dokonca navrhol v tejto veci vyhlásiť miestne referendum.

Táto myšlienka sa podpory nedočkala. Za vylúčenie celého bodu rokovania z programu zastupiteľstva bolo 8 poslancov, teda 27,58 %. Za referendum hlasovali len dvaja. Z diskusie vyplynulo, že poslanci nie sú proti výstavbe ako takej. Nesúhlasia s jej začiatkom ešte pred tým, ako budú presunuté blízke oddelenia nemocníc z dosahu hluku. Pozmeňovacie návrhy sa však neujali a zmena bola schválená.

Zelenú dostal aj Lycos

Podobného osudu sa dočkalo aj rozšírenie prevádzky firmy Lycos na Sladovníckej. „Myslím si, že by sa o tom malo viac debatovať. Jednotky sa tam postavia a až potom budú problémy. Už teraz tam vedenie podniku namontovalo zásobníky s prepravnými pásmi, ktoré robia strašný hluk,“ vystúpil proti výstavbe kogeneračných jednotiek obyvateľ blízkeho sídliska, pán Morávek.

„Ako by ste hlasovali, ak by sa takéto technické zariadenie osádzalo v blízkosti vášho rodinného alebo bytového domu?“ opýtal sa kolegov poslanec Jozef Alchus. Poslanec Marcel Behro rýchlo odpovedal, že jeho hlasovanie by to neovplyvnilo: „Fabrika stojí dlhšie, ako bytovky, ktoré tam sú.“ Návrh uznesenia opäť prešiel s podporou 79,31 % prítomných.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM