Komunálne voľby

Poslanec Galbavý kandiduje za primátora: S čím chce zabojovať o hlasy Trnavčanov?

O post primátora v Trnave sa bude uchádzať aj poslanec Marián Galbavý. Ide jeho o druhý pokus vyhrať volebný súboj o primátorskú stoličku.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Galbavý kandiduje za primátora: S čím chce zabojovať o hlasy Trnavčanov?
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Kandidát na post primátora Trnavy Marián Galbavý (nezávislý) si dáva za jeden zo svojich cieľov znížiť súčasnú sadzbu dane z nehnuteľnosti v meste.

Akú výšku navrhuje?

Jeho zámerom je nastaviť takú výšku, ktorá nebude obyvateľov vyháňať z mesta za lacnejším bývaním či priestorom pre ich podnikanie. Uviedol to na stretnutí, ktoré má byť súčasťou postupného predstavovania jednotlivých téz jeho volebného programu.

„Som presvedčený, že zvyšovanie daní v Trnave bola chyba,“ konštatoval Galbavý s tým, že patril k piatim poslancom mestského zastupiteľstva (MZ), ktorí ešte v roku 2019 hlasovali proti tomuto kroku.

Vyššie ako v hlavnom meste

Otázka sa vtedy otvorila podľa neho bez akejkoľvek ohľaduplnosti k obyvateľom Trnavy. Upozornil, že mesto má v súčasnosti jednu z najvyšších daní z nehnuteľnosti na Slovensku a dane za bytové i nebytové priestory sú vyššie aj ako tie, ktoré odvádzajú obyvatelia hlavného mesta.

Odpoveď na otázku, kam je zvýšený výber daní nasmerovaný, je podľa Galbavého „betón, betón, betón“.

O tom, ako by kandidát na primátora riešil otázku daní, sa dočítate na druhej strane!

Aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM