Správy

Potrebujete sa zbaviť pokazených spotrebičov? V Trnave môžete využiť BEZPLATNÝ zber

Stačí vyplniť jednoduchý dotazník a v Trnave vás zbavia nepotrebného spotrebiča. Navyše, služba je bezplatná.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete sa zbaviť pokazených spotrebičov? V Trnave môžete využiť BEZPLATNÝ zber
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Ak sa potrebujete zbaviť nepotrebného väčšieho domáceho spotrebiča, nemusíte nikam chodiť. V Trnave si môžete objednať bezplatný odvoz.

Chladničku, práčku alebo umývačku riadu vám odvezú priamo z vašej adresy.

„Vaša chladnička či umývačka riadu alebo iný väčší domáci elektrospotrebič doslúžil, zaberá vám doma miesto a vy neviete, čo s ním? Na divokú skládku ani ku kontajnerom ho zaniesť nesmiete a uvedomujete si, že aj tento druh odpadu veľmi škodí životnému prostrediu. Iste nechcete riskovať mastnú pokutu, ani možnosť, že z vašej starej chladničky unikne freón, ktorý má v ovzduší taký istý účinok ako 4 tony oxidu uhličitého a podieľa sa na klimatickej zmene rovnako, ako keby ste prešli autom dvadsaťtisíc kilometrov,“ informuje mesto Trnava.

Prečítajte si tiež

Stačí vyplniť objednávku

Združenie výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu Envidom ponúka bezplatný odvoz spotrebičov. Najbližšie sa bude konať v sobotu 11. marca, no záujemcovia sa museli prihlásiť vopred.

Ak ste to nestihli, nemusíte zúfať. Najbližšie sa bude bezplatný odvoz konať v sobotu 15. apríla od 8.00 do 12.00 hodiny.

Ako upozornila radnica, stačí sa len vopred zaregistrovať. Využiť na to môžete online prihlášku, ktorú nájdete po kliknutí na TENTO odkaz.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM