Komunálne voľby

Povedie Trnavu prvýkrát žena? Vo voľbách kandiduje dcéra bývalého primátora

Všetci doterajší primátori Trnavy mali priezvisko začínajúce sa na písmeno b. Tradícia môže pokračovať, ale premiérovo so ženou.

Ilustračný obrázok k článku Povedie Trnavu prvýkrát žena? Vo voľbách kandiduje dcéra bývalého primátora
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Svoju kandidatúru na post primátorky Trnavy v nadchádzajúcich komunálnych voľbách za Kresťanskodemo­kratické hnutie (KDH) oznámila vo štvrtok Zuzana Bošnáková. Je dcérou Štefana Bošnáka, ktorý bol primátorom Trnavy štyri volebné obdobia, v rokoch 1994 až 2010.

Tri oblasti

„Vyrastala som v atmosfére služby tomuto mestu, to sa v človeku zakorení. Samozrejme, že táto skúsenosť ovplyvnila moje rozhodovanie, či prijmem ponuku kandidovať. Budem, samozrejme, čerpať z dobrých praktík, ale aj z vlastných skúseností. Nechcem sa obzerať do minulosti, ale chcem to, čo môžem spraviť ja tu a teraz pre Trnavu," uviedla 35-ročná právnička.

Mottom volebnej kampane je Trnava je najvác.

Predstavila tri oblasti, ktoré majú v jej volebnom programe prioritu – komunikácia, sociálna oblasť a doprava. „Oblasť, ktorá potrebuje v Trnave pozdvihnúť úroveň, je slušnosť a komunikácia mesta s občanmi. Často počúvam, ako sa mnohí cítia nevypočutí. Pri prezentovaní názoru odstrčení, ponižovaní a urážaní. Takáto komunikácia nie je vhodná a hodná slušných ľudí dnešnej doby," povedala Bošnáková.

Mohlo by vás zaujímať

Plány

Venovať sa chce aj službe slabším. „Sociálne služby v Trnave chátrajú,„ konštatovala primátorská kandidátka. Chce, aby mesto zvýšilo svoju pozornosť na starších, zdravotne znevýhodnených či rodičov samoživiteľov. Poukázala, že mesto by malo byť ako prvé pri tých, ktorí potrebujú v tejto sfére pomocnú ruku. „Tejto oblasti je potrebné venovať oveľa viac financií,“ uviedla.

„To, čo Trnava potrebuje ´najvác´ v oblasti dopravy, je vybudovanie južného obchvatu a vyriešenie západného prepojenia. Ako primátorka budem intenzívne komunikovať s príslušnými úradmi tak, aby sme zaznamenali úspech," povedala.

Viac o tejto téme

Zanietenosť otca

Spomenula zanietenosť svojho otca, ktorý ako primátor vybojoval pre mesto severný obchvat, ktorý výrazne dopravu v meste odľahčil. Neobišla ani aktuálnu tému rezidenčné parkovanie.

„Domnievam sa, že neobíde žiadne z miest na Slovensku. V Trnave však vnímam obrovský komunikačný dlh, ktorý by som chcela dobehnúť. Aj rezidenčné parkovanie je v prvom rade službou pre občanov," dodala Bošnáková.

Je podpredsedníčkou okresného centra KDH, pracovne pôsobí ako riaditeľka vysokoškolského študentského domova a angažuje sa ako dobrovoľníčka, najmä v sociálnej oblasti.

V Trnave sa o primátorský post uchádzajú ako nezávislí kandidáti súčasný primátor Peter Bročka, Branislav Baroš a Marián Galbavý.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac správ zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM