Dominika Handzušová Správy

Pozor na obmedzenia: Začala sa výstavba križovatky Bratislavskej a Strojárenskej

Nová okružná križovatka ulíc má zvýšiť bezpečnosť a komfort pri prejazde týmto frekventovaným dopravným uzlom. Práce na výstavbe by mali byť ukončené v polovici decembra.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na obmedzenia: Začala sa výstavba križovatky Bratislavskej a Strojárenskej
Zdroj: Webnoviny.sk

Práce sa budú uskutočňovať počas pracovných dní a sobôt vo dvoch zmenách od 6:00 do 14:00 hod. a od 14:00 do 22:00 hod. Predpokladané náklady na realizáciu stavby sú 726 310 eur.

Napojí sa na obchvat

„Križovatka bude štvorvetvová, s vonkajším priemerom 45 metrov, umiestnená sčasti na spevnených plochách jestvujúcej komunikácie. Jedna z vetiev križovatky povedie na plánovaný južný obchvat mesta,“ informoval hovorca mesta Trnava Pavol Tomašovič. Súčasťou výstavby bude podľa jeho slov aj premiestnenie vodovodu a vysokonapäťového vedenia, realizácia ochrany plynovodu aj slaboprúdových káblov, vybudovanie nového verejného osvetlenia a sadové úpravy. Návrh celkovej situácie stavby si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Obmedzenia

Výstavba bude rozdelená na etapy tak, aby čo najmenej obmedzovala dopravu. Križovatka bude stále prejazdná v obidvoch smeroch, obmedzenie sa bude týkať najmä napojenia Strojárenskej ulice na Bratislavskú ulicu. „V závislosti na jednotlivých etapách bude doprava s pomocou vodorovného a zvislého dopravného značenia presmerovaná na dočasné komunikácie. Vodiči prechádzajúci cez tento úsek by sa však mali pripraviť na nutnosť znížiť rýchlosť,“ upozornil Tomašovič.

Zamestnancom závodov v blízkom priemyselnom areáli odporúča Mesto Trnava využívať komunikáciu cez areál bývalých TAZ smerom na ulice Coburgovu a Bratislavskú.

Foto: ilustračné

Bratislavská - Strojárenská
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM