Správy

Práce na moste v Hlohovci majú sklz: Jeho otvorenie sa POSÚVA!

Zhotoviteľ rekonštrukcie mosta v Hlohovci avizoval časový sklz. Otvorenie sa posúva na december.

Ilustračný obrázok k článku Práce na moste v Hlohovci majú sklz: Jeho otvorenie sa POSÚVA!
3
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Na 9. decembra pre chodcov a na 23. decembra pre autá je posunutý termín znovuotvorenia cestného mosta v Hlohovci ponad Váh.

Pôvodný termín bol 30. novembra, zhotoviteľ avizoval časový sklz v prácach vzhľadom na vplyv počasia a nutnosť dodržania technologických postupov. Informoval o tom investor stavby Trnavský samosprávny kraj (TTSK).

Časový sklz

„Zhotoviteľ nám avizoval časový sklz v prácach, ktorý spôsobí odklad termínu jeho sprístupnenia pre verejnosť,“ konštatoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

Podľa zástupcu zhotoviteľa Dalibora Novotného došlo počas realizácie prác v projekte k zmenám, ktoré sa týkali zosilnenia predpätia nosnej konštrukcie.

„Následkom týchto zmien je, žiaľ, časový sklz a zároveň sme sa dostali do zimného obdobia, keď progres prác výrazne ovplyvňujú klimatické podmienky. Robíme však všetko pre to, aby sme časové omeškanie znížili na minimum, zvýšili sme napríklad počet pracovníkov, nasadili sme špeciálne temperované stany a práce realizujeme aj po zotmení,“ uviedol.

Prečítajte si tiež

Aktuálne sa stavebník zameriava na izoláciu betónovej spádovej dosky a následné asfaltovanie vozovky. Prebehnú aj skúšky zaťažiteľnosti mosta, na základe ktorých bude určený režim premávky.

Dočasné parkovisko

Verejnosť môže stále využívať posilnené vlakové spojenia medzi Hlohovcom a Leopoldovom, rovnako ako záchytné parkoviská na oboch brehoch Váhu.

Pri športovej hale v Hlohovci je v prevádzke dočasné parkovisko pre 150 áut a na tamojšej železničnej stanici je vyčlenených 110 miest. K dispozícii je tiež záchytné parkovisko pri železničnej stanici v Leopoldove s kapacitou 60 miest, ďalších 60 na Priemyselnej ulici v Šulekove a 40 parkovacích miest pred tamojším nákupným centrom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Práce na moste v Hlohovci
3
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM