Monika Hanigovská Samospráva

Práce na Slávii v plnom prúde: Bežecká dráha do kopca, nové ihrisko a to nie je všetko!

Obľúbené športovisko po novom! Na Slávii sa začala rekonštrukcia. Pozrite, čo všetko sa chystá pre jej návštevníkov!

Ilustračný obrázok k článku Práce na Slávii v plnom prúde: Bežecká dráha do kopca, nové ihrisko a to nie je všetko!
3
Galéria

Športovci aj vyznávači aktívneho životného štýlu si prídu na svoje. Na AŠK Slávia odštartovala rekonštrukcia a výstavba zároveň.

Ako informuje mesto na svojom webe, stavebné práce, majú trvať zhruba päť mesiacov a ich výsledok prinesie lepšie podmienky na športovanie i trávenie voľného času v meste.

Unikátny projekt

Medzi futbalovými ihriskami nájdu návštevníci novinku. O čo pôjde? Na Slavii vyrastie 200-metrová bežecká dráha, ktorá umožní dvojpercentný sklon pri tréningu behu do kopca.

Aby toho nebolo málo, športovci si svoju kondičku preveria na schodoch rôznych sklonov a veľkostí, ktoré mesto nechá postaviť v blízkosti tejto bežeckej dráhy.

„Ide o unikátny projekt športovej infraštruktúry a je skvelé, že čiastkou 100 000 eur z celkových takmer 450 000 eur prispel aj Slovenský olympijský výbor,“ povedal primátor Trnavy Peter Bročka.

Aktuálne a zaujímavé správy z nášho mesta:

Ďalšie ihrisko a štadión

Na Slávii pribudne ďalšie futbalové ihrisko s umelým trávnikom s rozmermi 105 × 68 metrov. To bude otvorené pre verejnosť.

Športovcov poteší i rekonštrukcia atletického štadióna. Mesto plánuje obnoviť vonkajší ovál atletického štadióna s novým asfaltovým povrchom.

„Trasa oválu sa zároveň napojí na nové bežecké trasy s EPDM povrchom v červenej farbe, ktoré povedú okolo futbalových ihrísk v dvoch rôznych dĺžkach. Paralelne s jednou z nich povedie aj nová dráha pre korčuliarov z asfaltobetónu,“ informuje mesto Trnava.

Bežci sa majú skutočne na čo tešiť. Dráha pôjde okolo každého ihriska. „Pôjde poza všetky futbalové ihriská, ktoré sa napoja na vonkajší ovál (atletického štadióna-poz.red.),“ informuje o tom primátor na sociálnej sieti.

Projekt počíta s výsadbou stromov a úpravou zelene, pričom v okolí športoviska pribudnú čoskoro nové lavičky a smetné koše. Mesto zároveň informuje o tom, že rekonštrukcia si vyžiada dočasné uzavretie jednotlivých časti areálu Slávie.

Foto: archívne

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Všetko dôležité zo Slovenska

VIZUALIZÁCIA bežeckých trás na Slávii
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM