Tlačové správy

Prečo by mladí mali skúsiť prácu v zahraničí

Skončili ste školu, nedarí sa vám nájsť si prácu domu a neviete čo so životom. Takýto príbeh čaká mnoho absolventov stredných aj vysokých škôl.

Ilustračný obrázok k článku Prečo by mladí mali skúsiť prácu v zahraničí
Zdroj: TASR

Ako si nájsť prácu, keď takmer všade chcú niekoho s praxou? Čo by ste povedali na zahraničie? Skúste prácu v Anglicku, Nemecku či v USA. Aké sú hlavné dôvody toho, že sa vám v zahraničí oplatí pracovať?

Naučíte sa jazyk

Chcete sa vrátiť na Slovensko? Keď sa vrátite, bude vaša jazyková schopnosť lepšia, ako má väčšine uchádzačov. A to je veľké plus. Neexistuje lepší spôsob, ako sa zlepšiť v cudzom jazyku, ako denno-denná komunikácia s ľuďmi, pre ktorých je nemčina, angličtina či francúzština materský jazyk.

Zarobíte

Aj keď budete robiť v sklade, tak váš plat v Nemecku či Anglicku bude vyšší, ako keby ste pracovali na manažérskej pozícii v Trnave. Ak sa v zahraničí trochu uskromníte, môžete sa vrátiť s peniazmi, ktoré vám pomôžu naštartovať biznis. Aj keď ubytovanie v Londýne patrí medzi najdrahšie na svete, pri dobrom rozpočtovom plánovaní si môžete aj z hlavného mesta Anglicka priniesť zaujímavý balík.

Nová kultúra

Spoznávanie novej kultúry vám pomôže aj v osobnom a profesnom živote. Naučíte sa byť tolerantnejší, rozšírite si obzory, pochopíte, že to, čo môže byť akceptované na Slovensku, je v zahraničí spoločensky neprípustné. Čím lepšie porozumiete kultúre daného štátu, tým lepšie pre vás.

Pomôže to vašej kariére

Ak máte prázdny životopis, po návrate na Slovensku vám tam pribudne zaujímavá položka – zahraničný zamestnávateľ. Okrem toho si budete môcť trúfnuť na prácu, v ktorej od vás vyžadujú vysokú znalosť cudzieho jazyka. Taktiež sa môžete v zahraničí naučiť zaujímavé know-how a to použiť v zamestnaní alebo pri zakladaní vlastnej firmy.

Spoznáte svet

Ľahšie je spoznávať svet, keď nemáte domov. Z Londýna si kúpite lacné letenky prakticky do každého kúta sveta bez toho, aby ste museli riešiť množstvo prestupov. Navyše máte jedinečnú šancu dokonale spoznať vašu novú krajinu. To by ste počas víkendového pobytu nemali šancu. Čo láka na práci v zahraničí najviac vás?

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM