Tlačové správy

Prečo je dobré mať koberec v kuchyni?

Koberec v kuchyni? Prvá vec, ktorá nás napadne, je špina, ktorá do neho preniká, omrvinky, ktorých je ťažké sa zbaviť, škvrny, ktoré nemožno vyčistiť – od kávy, džúsu, omáčky a kto vie, čoho ešte! Ale musí to tak skutočne byť? Nie nevyhnutne.

Ilustračný obrázok k článku Prečo je dobré mať koberec v kuchyni?
Zdroj: kobercomat.sk

Koberec je ideálny do kuchyne, ak sa oň majitelia správne starajú a ak je koberec praktický. Koberec v kuchyni – hit či hanba?

Určite hit! Podlaha v kuchyni je zvyčajne pokrytá kameninou alebo dlaždicami, ktoré bývajú studené. V lete to môže byť príjemné – je predsa fajn ochladiť si nohy. Ale čo v zime? Nie každý chodí rád v papučiach. A práve tu nás zachráni koberec do kuchyne, ktorý zahreje v chladnom počasí nohy a spríjemní státie pri pracovnej doske.

Ďalšou výhodou kobercov v kuchyni je, že… sú veľmi praktické! Neustále sa hovorí, že je to veľmi nešťastné riešenie, pretože podlaha v kuchyni sa zašpiní najrýchlejšie, a tak bude ťažké udržať koberec v čistote, opak je však pravdou! Pokiaľ sú na koberci nejaké omrvinky – stačí ho zrolovať a vyprášiť, napríklad len nad vaňou. Nemusíte hneď vyťahovať vysávač alebo mop! Pokiaľ ide o mokré škvrny, stačí ich hneď utrieť handričkou alebo hubkou s trochou čistiaceho prostriedku.

Posledným, ale jedným z najdôležitejších aspektov, ktorý svedčí v prospech koberca v kuchyni, je skutočnosť, že ide o veľmi štýlovú a nevšednú dekoráciu! Koberce v kuchyni sú vzácne, práve kvôli mylnej predstave o ich praktickosti, môžu však pozdvihnúť vzhľad miestnosti. Vizuálne zútulnia miestnosť a dodajú jej príjemnú atmosféru – kuchyňa bude vyzerať pekne, módne a zaujímavo, teda presne tak, ako by mala vyzerať najdôležitejšia miestnosť v dome!

Aký koberec sa hodí do kuchyne?

Pri výbere koberca do kuchyne venujte pozornosť:

  • Veľkosti – v ideálnom prípade by mal byť koberec malý a ľahký, aby ho bolo možné vyprášiť.
  • Materiálu – je možné kúpiť špeciálne koberce určené do miestností s vyššou vlhkosťou, ale aj také, ktoré je možné prať v práčke. Presne tie sa perfektne hodia do kuchyne! Z hygienických dôvodov by koberec v kuchyni nemal mať dlhý vlas – nečistoty sa potom ťažšie čistia.
  • Vzorom – čím pestrejší vzor, tým menej nečistôt vidieť. V súčasnej dobe sa vracajú do módy koberce s „perzskými“ motívmi, prekypujúcimi vzormi a farbami, na ktorých sa všetky nečistoty stávajú menej viditeľné. Nezbavuje nás to povinnosti koberec čistiť, ale určite nemusíme nervózne pokukovať po každej omrvinke!

Koberec v kuchyni je dokonalým riešením – praktickým a elegantným. Taká dekorácia môže veľmi zlepšiť vizuálny dojem – koberec opticky zmenší priestor, takže priestranná kuchyňa bude pôsobiť útulnejšie. Rozhodne to stojí za zváženie!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM