Monika Hanigovská Rôzne

Pred rokom začínal, teraz je víťazom: Jaslovské Bohunice majú najlepší web

Nováčik porazil stálych konkurentov! Jaslovské Bohunice získali ocenenie za najlepšiu obecnú webovú stránku na Slovensku. Domov si odniesli ocenenie ZlatyErb.sk

Ilustračný obrázok k článku Pred rokom začínal, teraz je víťazom: Jaslovské Bohunice majú najlepší web
Zdroj: ZlatyErb.sk

14. ročník súťaže samospráv Slovenska ZlatyErb 2017 pozná svojich víťazov. V Bratislave sa 15. novembra slávnostne udeľovali ceny v troch hlavných kategóriách a to Najlepšia stránka obcí, Najlepšia stránka miest a mestských častí a Najlepšia stránka samosprávneho kraja. Do súťaže sa zapojilo 77 samospráv. Porota hodnotila 63 kritérií v 11 kategóriách.

Jaslovské Bohnice sa stali absolútnym víťazom v kategórií Najlepšej stránky obcí.

Obec pri Trnave tak za sebou nechala Nitrianske Pravno na druhom mieste a Chrenovec-Brusno na tretom mieste. Prvú päťku najlepších uzatvárajú dedinky Trnavá Hora a Ľubica.

V kategórií najlepšia stránka miest a mestských častí zvíťazila Bratislava. Do súťaže sa zapojila aj Trnava, tá sa však neprebojovala do prvej päťky najlepších. V kategórií Najlepšia stránka samosprávneho kraja zvíťazil Prešovský samosprávny kraj. Súčasne ZlatyErb odovzdal špeciálnu cenu v kategórií za Najlepšiu bezbariérová stránku GrandPrix eSlovensko mestu Bratislava.

Obec bola vyzývateľom

Naša redakcia zisťovala, na základe čoho zvíťazila neďaleká dedinka pri Trnave. „Hodnotili sme šesťdesiatštyri kritérií, pričom každé spomínané kritérium sa hodnotilo od nuly až po päť bodov. Na základe tohto ukazovateľa sme získali určité poradie,“ povedal pre náš portál organizátor Miroslav Drobný.

Ako však ďalej M. Drobný dodal, Jaslovské Bohunice boli nováčikom, ktorý vyzval aj webové stálice. „Spomenul by som však najmä to, že mnohé súťažné weby, ktoré sa umiestnili do piateho miesta sa po niekoľkých ročníkov prihlasujú do súťaže automaticky. A nové prihlásené weby sa stávajú akýmsi vyzývateľmi. Tak ako Jaslovské Bohunice, ktoré sa museli do súťaže prihlásiť a vyzvať napríklad aj obce, ktoré vyhrali už štvrtýkrát."

U víťaza nájdete všeličo…

Obec Jaslovské Bojhunice má z ocenenia radosť. Nechcú však do budúcnosti zaspať na vavrínoch. „Výhra v tejto súťaží nás teší, avšak toto víťazstvo neznamená, že naša webstránka je dokonalá. Aj teraz sme stratili body za chýbajúce povinné prvky. V dobe, keď slová ako transparentnosť, otvorenosť, informovanosť, participácia, bilancia a smart city patria medzi top v slovníku samospráv, si musíme dané oblasti osvojiť aj my. Tento rok to na víťazstvo tesne stačilo. Ale do budúcnosti budeme musieť na týchto oblastiach zapracovať, aby sme v súťaži zabojovali aj budúci rok,“ stojí na obecnom webe.

Na víťaznom webe, ktorý vynovili približne pred rokom si môžete preklikať kompletnú históriu Blavských novín, samostatnú webstránku Bohunky, či napríklad foto a videogalériou. Web podporuje smartfóny, tableblety a podporuje aj službu SMS správy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM