Monika Hanigovská Rôzne

Predĺžený víkend je už tu: Trnavčania, aké zaujímavé podujatia môžete zažiť?

Dočkali sme sa. Predĺžený víkend je už tu. Prinášame vám náš výber zaujímavých podujatí, ktoré môžete počas neho zažiť v Trnave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Predĺžený víkend je už tu: Trnavčania, aké zaujímavé podujatia môžete zažiť?
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie: Sahara 2016

Piatok, Sobota, 26. august , 27. august, Senica

Občianske združenie SAHARA v spolupráci s Ministerstvom obrany SR, Ozbrojenými silami SR a VTSÚ Záhorie pri Senici pripravilo pre návštevníkov bohatý program. 14. ročník podujatia rovnomenného názvu Sahara ukáže vojenské historické vozidlá. Lákadlom budú aj statické a dynamické ukážky výzbroje, výstroja a techniky, či prehliadka dobových táborov. Pre návštevníkov bude pripravená aj ukážka bojov z 2.svetovej vojny a súťažné jazdy.

Prečítajte si:Trnavčanka Ivana ma šikovné ručičky: Nádhera, aké sviečky doma vyrába!

Party: Tropical Bikiny Night

Sobota, 27. august, Relax Disco, Trnava

Leto sa pomaly končí preto sa môžete príjemne zahriať aj v nočných hodinách. Akcia bude v znamení tropickej párty noci. Návštevníci môžu očakávať bikiny girl, laserovú show ale aj tropické ovocie. Dj Huxo bude sa postará o hudobné rytmy.

Kino: Pete a jeho drak

Sobota, 27. august o 15.30, Kino Hviezda, Trnava

Dlhé roky udivoval starý rezbár, pán Meacham (Robert Redford), deti zo susedstva rozprávkami o divokom drakovi, ktorý žije hlboko v lesoch severozápadného pobrežia Spojených štátov. Pre jeho dcéru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyňu v miestnom národnom parku, sú jeho príbehy len divokými historkami… kým nestretne malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desaťročný chlapec, ktorý nemá ani rodinu, ani domov, a ktorý tvrdí, že žije v lesoch s obrím zeleným drakom menom Elliot. A podľa Peteovi popisu sa Elliot v mnohom podobá drakovi z historiek pána Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenásťročneho dievčatka, ktoreho otec Jack (Wes Bentley) vlastní miestni pílu, sa Grace vydáva zistiť, odkiaľ sa Pete vzal, kam patrí a že jeho drak existuje

Prečítajte si:V Trnave otvoria športovisko, aké mesto ešte nemalo: Zaujme aj riešenie ako v Riu

Rodinný aj romantický výlet: plavba loďou

Sobota, 27. august, o 15.00, Čilistovo – Prístav Kormorán

Obdivujte krásy Dunaja priamo z paluby lode. Nechajte sa unášať hodinovou plavbou na lodi Ondava z Prístavu Kormorán v Šamoríne – časť Čilistov. Výlet je vhodný napríklad ako strávenie romantických chvíľ vo dvojici, ale bude tiež zážitkom pre najmenších.

Trnavské orgánové dni 2016: Tuomas Pyrhönen

Nedeľa, 28. august o 20.00, Bazilika sv. Mikuláša v Trnave

Nechajte sa zlákať kvalitnou hudbou. Už v poradí piate vystúpenie tohtoročných orgánových dní prinesie ďalšiu lahôdku. Bazilika otvorí svoju bránu už tradične vo večerných hodinách. Vystúpi Fín Tuomas Pyrhönen. Nadšenci klasickej hudby sa budú môcť započúvať do tónov J. S. Bacha aj H. Schumanna.

**Prečítajte si:Zháňate si v Trnave prácu? Jeden klik vám môže prihrať nový džob

Vystúpenie: Akustický projekt na gitare a mandolíne

Pondelok, 29. august, od 18.00, Hlavná ulica, Trnava

Predĺžený víkend ponúkne aj zaujímavý projekt na Hlavnej ulici. Acoustic Gangsters – Jozef Scheiner a Peter Luha sa predvedú s akustickým projektom na gitare a mandolíne. Návštevníci si môžu opäť posedieť na sedákoch a započúvať sa do projekcie. Mesto Trnava pripravila projekt v rámci podujatia Leto na korze 2016.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM