han Správy Samospráva

PREHĽAD tretieho víkendového testovania v Trnave! Kedy, kde a ako ísť na VÝTER?

Do tretice všetko dobré? Tak tak, naše mesto čaká v poradí už tretie celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19. Prinášame vám užitočné rady.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD tretieho víkendového testovania v Trnave! Kedy, kde a ako ísť na VÝTER?
Zdroj: www.pixabay.com

Cez víkend sa otvorí tridsať odberových miest (OM) v réžii samosprávy, otestovať sa v nich bude dať v sobotu 6. a v nedeľu 7. februára 2021 od 8.00 do 18.00 hod. Ako v predošlom kole, aj tento raz sa bude dať objednať vopred na konkrétny čas prostredníctvom mobilnej aplikácie TrustOne.

Z pohodlia domova

Kto využije aplikáciu TrustOne, ušetrí čas na odberovom mieste. Stačí si v pohodlí domova zaregistrovať svoje údaje a pred odberom ukázať administrátorom QR kód vygenerovaný aplikáciou. Tá po vyhodnotení testu zobrazí jeho výsledok aj elektronický certifikát. Informuje mesto Trnava na svojom webe.

Slová primátora

„S aplikáciou je návšteva odberového miesta pár minútovou záležitosťou,“ hovorí primátor Trnavy Peter Bročka. „Naším cieľom bolo Trnavčanom testovanie čo najviac uľahčiť a umožniť im vybaviť ho čo najrýchlejšie. V predošlom kole sa obsadilo približne 65 percent časeniek, ani bez nich sa však nečakalo dlho. Najväčší nápor býva v sobotu doobeda.“

Pre vopred objednaných bude opäť vyhradených desať odberových miest, zvyšných dvadsať bude pre tých, ktorí systém časeniek nevyužijú. Zoznam OM (uvedený nižšie) ostáva rovnaký ako počas uplynulého víkendu. Na sobotu a nedeľu bude k dispozícii 7 560 časeniek.

Viac nájdete aj na Facebooku mesta Trnava.

Stav obsadenosti jednotlivých OM bude počas testovania priebežne aktualizovaný na stránke testovanie.trna­va.sk.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac ku tejto téme

Čísla nepustia, v Trnave si tento víkend zopakujeme celoplošné testovanie aj do tretice. Počas soboty a nedele otvoríme...

Posted by Mesto Trnava on Thursday, February 4, 2021
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM