han Futbal Šport

PREKLIATIE Spartaka v Žiline stále trvá: Trnava tam nevyhrala už desať rokov!

Takmer to zlomili. Futbalisti Spartaka Trnava nepoznajú už celú jednu dekádu, ako chutí víťazstvo na ihrisku Žiliny. Žiaľ, nevyšlo to ani teraz!

Ilustračný obrázok k článku PREKLIATIE Spartaka v Žiline stále trvá: Trnava tam nevyhrala už desať rokov!
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Futbalisti MŠK Žilina triumfovali v sobotňajšom zápase 1. kola Fortuna ligy 2020/2021 v skupine o titul pod Dubňom so Spartakom Trnava 2:1. V priamom súboji o tretie miesto v tabuľke si teda „šošoni“ pred rivalom vytvorili päťbodový náskok. Stále tak platí, že Spartak v Žiline vyhral naposledy v auguste 2011.

Priebeh duelu

Pod Dubňom sa v súboji o tretie miesto tabuľky hral v prvom polčase dobrý futbal, ale chýbali mu šance. Oba tímy nasadili ostré tempo a snažili sa dostať defenzívu súpera do úzkych, no obrany pracovali bezchybne. V 30. minúte mohol otvoriť skóre domáci Ďuriš, prienik zakončil strelou pod brvno, ale brankár Rusov bol pozorný.

O päť minút sa z prvej oprel do lopty Ristovski, ale jeho strela minula pravú tyč domácej brány. V 40. minúte domáci pohrozili zo štandardky, center Bičachčjana pristál priamo na kopačke Kopasa, ten sa však do zakončenie nedostal.

Dlho viedli

Ani druhý polčas úrovňou nezaostal. Trnava gólovo udrela v 49. minúte, keď si žilinská obrana nepostrážila center z ľavej strany a pre Cabrala Saymona už nebol veľký problém úspešne zakončiť. Domáci sa pustili do ofenzívy, hostia pomerne bez problémov odolávali. Domáci mladíci postupne pridávali plyn, ale do čistých šancí sa nie a nie prepracovať. V 81. minúte z priameho kopu z hranice šestnástky nepresne napriahol domáci Kopas.

Nešťastný záver

Trnava napokon domácemu tlaku podľahla a v 89. minúte po hrubej chybe Rusova, ktorému vypadla z rúk lopta vyrovnal Jibril. Rusov sa pri dopade z výskoku navyše zranil a musel ho nahradiť kolega Kamenár. Trnava v divokom závere ešte prišla v nadstavenom čase o vylúčeného debutanta Jendreka, ktorý videl druhú žltú kartu. A prišla aj o bod, keď v poslednej sekunde rozhodol šťastne tečovanou strelou Slebodník, nešťastníkom na strane hostí bol Twardzik.

Slová trénera

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Tak ako sme doma zlomili zlú sériu so Žilinou, tak sme to chceli aj dnes. Do 88. minúty sa nám to darilo. Potom sa udiali veci aké sa udiali, bohužiaľ futbal vie byť aj takýto krutý. Prišli sme o kapitána, prvýkrát postavím dorastenca a dostane červenú kartu a potom ešte v 96. minúte z tečovanej strely dostaneme gól a nemáme ani bod. Žilina mala územnú prevahu, ale my sme priestory dobre vykrývali a vyložené šance nemala. My sme v prvom polčase nedotiahli veci, v druhom áno a výsledok sme chceli ustrážiť. Ale bohužiaľ.“

MŠK Žilina – Spartak Trnava 2:1 (0:0)

Góly: 89. Jibril, 90.+6 Slebodník – 49. Saymon, ŽK: Ďuriš, Jibril, Gono, Slebodník – Jendrek, ČK: 90.+ Jendrek po 2 ŽK. Rozhodovali: Somoláni – Hancko, Straka, bez divákov.

Žilina: Petráš – Anang, Kopas, Kiwior, Sluka (77. Goljan) – Bičachčjan, Myslovič (55. Slebodník), Gono – Ďuriš (63. Iľko), Kurminowski (55. Jibril), Kaprálik (55. Rusnák)

Trnava: Rusov (90. Kamenár) – Grič, Tumma, Twardzik – Koštrna, Savvidis, Kolesár (73. Vlasko), Mikovič – Saymon, Ristovski (73. Jendrek), Bamidele Isa

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM