han Správy

Premiér vytiahol ostrý slovník: Chystáte sa na Silvestra k známym? Môže to byť smrteľné!

Predseda vlády SR Igor Matovič sa vo svojom dnešnom statuse (30. 12.) rozhodol použiť tvrdšie slová. Hovorí v ňom "o zubatej" či dokonca o smrteľnom rozhodnutí.

Ilustračný obrázok k článku Premiér vytiahol ostrý slovník: Chystáte sa na Silvestra k známym? Môže to byť smrteľné!
Zdroj: TASR/AP

Aký by to bol deň bez príspevku Igora Matoviča na sociálnej sieti. Inak tomu nie je ani deň pred Silvestrom.

Hody zubatej

Iste si každý spomína na Perinbabu a postavu smrtky, ktorú volajú „zubatá“. Presne tak pomenoval Matovič svoj najnovší status. „Otvorme reštaurácie! Hneď! Robíme veľkú chybu, že my tých infektológov počúvame! Na čo my máme tú krivku znižovať, keď ona znova porastie? K tomu totálna dvojmesačná neschopnosť nakúpiť prepotrebné testy. Len kopa výhovoriek. A logický výsledok sa dostavil, ľudia v stovkách umierajú a zdravotníci kolabujú,“ píše Matovič na Facebooku.

„Dostali sme sa do pasce. Masívne množstvo ľudí nebezpečným populistom uverili a opatrenia masívne ignorovali. Testy stále neboli, plošné testovanie sme nezrealizovali a vymklo sa nám to preto spod kontroly. Prijali sme lockdown, ale čísla dramaticky rastú napriek tomu. Netvor nabral príliš na sile a naša obrana je už príliš slabá – len preto, že si mnohí žijú vo svojom sebectve a nedodržujú nič,“ dodáva premiér.

Na covid s.rieme

Aj ďalšie slová sú v príspevku lídra slovenskej vlády naozaj ostré. „Babky, dedkovia, otcovia a mamy končia v zúfalom stave v nemocniciach, lebo ich prišli deti a vnúčatá navštíviť. Bez testu, bez rúška, veď sme hrdinovia, na covid serieme! Zabíjame si vlastnú rodinu, lebo nás opantal pocit božskosti. Mám mobil, mám klávesnicu, mám teda vlastný názor. Šup s ním tam a som hrdina. Oplzlo, vulgárne, ale účinne,“ poznamenal.

Rada pre Silvestrom

Na záver sa Matovič pozastavil pri oslavách Nového roka. „Spamätajme sa, prosím! Dodržujme nariadenia a čísla pôjdu výrazne dole. Ale, ak si naďalej svoje pôjdeme, peklo na Zemi zažijeme. Máme to v našich rukách a nie je to fráza. Cca každý 20-ty je dnes na Slovensku pozitívny. Ísť na Silvestra k známym, môže byť preto rozhodnutie smrteľné,“ zvýraznil Matovič.

„Rodičom a starkým urobíte najlepšie, ak za nimi nepôjdete, verte. Zavolajte im, píšte im a dokážte im lásku tým. Múdre a láskyplné rozhodnutie do najbližších dní prajem,“ zakončil.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

ZUBATEJ SME HODY SPRAVILI Otvorme reštaurácie! Hneď! Robíme veľkú chybu, že my tých infektológov počúvame! Na čo my...

Posted by Igor Matovic on Wednesday, December 30, 2020
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM