Dominika Handzušová Hokej

Prestrelka v Trnave: Diváci si užili štrnásť gólov

Ani šesť gólov v trnavskej sieti Spišiakom nestačilo na výhru. Gladiátori ich súperovi nasúkali osem a tak sa tešili z troch bodov.

Ilustračný obrázok k článku Prestrelka v Trnave: Diváci si užili štrnásť gólov
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

V Trnave sa hral pekný a svižný hokej na obe strany, ktorému tempo rušili len časté vylúčenia. Aj tie sa zaslúžili o to, že sa do hry napokon zapojili všetci štyria brankári.

Vyrovnaná prvá tretina

Hra bola v prvej časti vyrovnaná so šancami na oboch stranách. Dobrý hokej priniesol tri góly. Najprv pred bránu dostal peknú prihrávku Baran a ukážkovo prekonal Gavaliera. Z prečíslenia vyrovnal Klinga. Následne hrali domáci presilovú hru, mali tlak, ale nedokázali ho využiť. Stačila dobrá krížna prihrávka, Hamráček ušiel a bol faulovaný. Vaic sa v presilovke hneď po vhadzovaní ukázal peknou prihrávkou a bolo to 2:1 pre „Novejšu“.

Gólostroj na oboch stranách

V druhej tretine sa po prvý raz v drese Gladiátorov trafil najlepší druholigový strelec uplynulej sezóny. Bekhendovou parádou v 31. minúte zvrátil na 3:2 Lisoň. Gavaliera v bráne vystriedal Lizák a Spišská rýchlo vyrovnala. Prišlo ale niekoľko trnavských presiloviek po sebe, Hegyiho a Hroncova strela a neskôr Hluchova dorážka a bolo to 6:3…

Tretia tretina zas na presilovky a z nich plynúcu streleckú aktivitu patrila Spišiakom. V závere, ktorý pripomínal skôr exhibíciu, ešte videlo takmer tristo divákov ďalších päť gólov. Z nich jeden dokonca hlavný rozhodca uznal až po porade s čiarovými – puk sa totiž zdanlivo vyrazil od žrde, v skutočnosti razantná strela Hrbáčika vyletela von z vinkla. Spišská sa nevzdávala, na vyrovnanie už ale dosť času neostalo. Tri body ostali doma.

HK Gladiators Trnava – HK Spišská Nová Ves 8:6 (1:2, 5:1, 2:3)

Góly: 11. Baran (Lisoň), 25. Brandis (Tvrdoň), 31. Lisoň (Reho, Baran), 35. Hegyi (Achs, Čunderlík) v presilovke, 38. Hronec (Čunderlík, Barinka) v presilovke, 40. Hluch (Brandis, Reho) v presilovke o dvoch, 52. Hrbáčik (Brandis, Krajčík), 55. Hluch (Achs, Schmidt) – 16. Klinga (Krempaský, Gonda), 20. Findura (Vaic, Hrubý) v presilovke, 33. Gurčík (Krempaský, Findura), 53. Vartovník (Findura, Vaic), 59. Hamráček (Koky, Smotrila), 60. Klinga (Krempaský, Gonda) v presilovke.

Strely na bránu: 32:35 (11:13, 16:4, 5:18)
Vylúčenia: 9:10 na 2 min, navyše Tahotný a Čunderlík 10 nešportové správanie – Ihnaťo 10 napadnutie oblasti hlavy a krku, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Goga – Brath, Nosek.

Trnava: Hála (53. I. Petrovič) – Reho, P. Poláček, Krajčík, Marek Hronec, Jak. Macháč, Burzala, Závodský – Lisoň, M. Baran, Brandis – P. Barinka, M. Čunderlík, D. Hegyi – Achs, D. Schmidt, Hluch – Tahotný, Marcel Tvrdoň, D. Rosa – Hrbáčik.

Spišská: L. Gavalier (31. Lizák) – M. Žemba, Hrubý, Džerenga, Gurčík, B. Horváth, Rojkovič, Cvengroš – Lu. Vartovník, Vaic, Mi. Findura – Smotrila, Koky, Hamráček – Klinga ml., Gonda, B. Krempaský – Ihnaťo, Chomič, Ištocy – Rosenberg.

Foto: ilustračné

HL: Trnava - Spišská Nová Ves
24
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM