Monika Hanigovská Rôzne

Pri príležitosti prvého výročia vraždy Jána a Martiny sa v Trnave uskutoční zhromaždenie

V srdci mesta, pri príležitosti 1. výročia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, sa uskutoční zhromaždenie.

Ilustračný obrázok k článku Pri príležitosti prvého výročia vraždy Jána a Martiny sa v Trnave uskutoční zhromaždenie
34
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

V Malom Ríme pri príležitosti 1. výročia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa uskutoční zhromaždenie, na ktoré vyzýva Iniciatíva Za slušné Slovensko.

„Nemýľte si našu slušnosť s nedostatkom ochoty a odvahy vytrvať. Nezabudneme! Pokračujeme!“ ohlasujú iniciátori na sociálnej sieti v komunite Trnava za slušné Slovensko.

Iniciatíva s názvom Nezabudneme! Pokračujeme! 1. výročie vraždy Jána a Martiny odštartuje 21. februára o 17.00 hod. z Trojičného námestia.

Trnava sa tak pridá k ďalším mestám po Slovensku ale aj niekoľkým zahraničným lokalitám, ktoré si pripomenú prvé výročie vraždy dvoch mladých ľudí.

Tamojšia iniciatíva sa uskutoční v Bratislave, Žiline, Prešove, Lučenci, Ružomberku, Kežmarku ale aj na ďalších miestach. V zahraničí sa uskutoční v Luxemburgu, Londýne, Brne ale napríklad aj v Paríži. Iniciatíva Za slušné Slovensko ohlásila aktuálne celkovo 47 zhromaždení.

„Už rok sa stretávame na námestiach, voláme po slušnosti a spravodlivosti. Vytvárame spoločenstvo, ktoré žiada novú kultúru spravovania vecí verejných, chce slušnosť, nie aroganciu a nenávisť, volá po pravde a spravodlivosti namiesto klamstva a bezbrehého populizmu,“ vysvetľuje Iniciatíva Za slušné Slovensko.

„Naše požiadavky stále pretrvávajú. Voláme po vyšetrení vraždy Jána a Martiny. Ak sa chceme posunúť ďalej, musíme poznať mená tých, ktorí si túto obludnú vraždu objednali,“ dopĺňajú organizátori.

VIDEO: v Trnave zaznela aj pieseň pre Kuciaka
1
Galéria
OBRAZOM: Protest za slušné Slovensko odštartovalo aj na Trojičnom námestí v Trna
33
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM