Lucia Lauková Správy

Pri škôlke pribudli radary: Mesto sa usiluje aj o zníženie povolenej rýchlosti

Prostredníctvom radarov chce mesto upozorniť na prekračovanie rýchlosti v tomto úseku. Zatiaľ majú len informatívnu funkciu.

Ilustračný obrázok k článku Pri škôlke pribudli radary: Mesto sa usiluje aj o zníženie povolenej rýchlosti
Zdroj: facebook.com/Peter Bročka

Vodičov na prekročenie rýchlosti upozornia solárne radary na Ústianskej ulici pri materskej škole. Merače majú informatívnu funkciu.

„Boli nedávno inštalované preto, aby niektorým vodičom pomohli uvedomiť si, že v tomto úseku prekračujú povolenú rýchlosť,“ potvrdil primátor Trnavy Peter Bročka.

Len pre informáciu

S návrhom na ich umiestnenie prišlo podľa jeho slov VMČ sever. „Kým nie je na Slovensku plošne spustené pokutovanie prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti prostredníctvom tzv. objektívnej zodpovednosti, majú tieto radary iba informatívnu funkciu,“ vysvetľuje na sociálnej sieti primátora mesta.

Dáta o dennom počte priestupkov môže podľa slov primátora mesto využiť ako argumentačnú páku pri návrhoch zmien v organizácii dopravy.

Zníženie rýchlosti

Plánované zníženie rýchlosti sa má týkať iba nákladných áut. „Zároveň sa snažíme získať súhlasné stanovisko ODI (okresný dopravný inšpektorát, pozn. redakcie) na zníženie rýchlosti pre nákladné vozidlá na 30 km/h. Po dokončení kruhového objazdu Kukučínova – Slnečná je Ústianska jednou z ciest na zozname vybraných na rekonštrukciu povrchu vozovky,“ dodal primátor Peter Bročka.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM