BTW Správy Samospráva

Prihlásiť deti do materskej školy mesto umožnilo až do konca mája

Samospráva odporúča poslať žiadosť o prijatie elektronicky alebo poštou.

Ilustračný obrázok k článku Prihlásiť deti do materskej školy mesto umožnilo až do konca mája
Zdroj: TASR

Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Trnava na svojich webových stránkach zverejnili online formuláre, prostredníctvom ktorých môžu rodičia do 31. mája 2020 podať žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie.

„Niektoré MŠ používajú formulár z portálu Edupage, ktorý stačí po vyplnení podpísať a poslať škole emailom či poštou. Časť MŠ však prejde na tento systém až na budúci rok a preto dočasne využívajú platformu Google, kde tlač vyplneného formuláru nie je možná. Po jeho vyplnení preto treba škole poslať podpisy zákonných zástupcov na Čestnom vyhlásení,“ upresňuje na svojej webovej stránke mesto a uvádza postup pre obe možnosti:

MŠ má formulár Edupage

Formulár je potrebné vyplniť a potvrdiť jeho odoslanie. Potom ho vytlačte a podpíšte obaja zákonní zástupcovia. Formulár naskenujte alebo odfotografujte a pošlite materskej škole emailom, alebo ho pošlite na adresu MŠ poštou.

MŠ má formulár Google

Vyplňte formulár a potvrďte na odoslanie. Napíšte Čestné vyhlásenie a s podpismi oboch zákonných zástupcov ho pošlite naskenované/od­fotografované škole emailom, prípadne ho zašlite poštou.

Presné inštrukcie sú zverejnené aj na webstránkach jednotlivých materských škôl. V prípade otázok je možné obrátiť sa priamo na konkrétnu MŠ.

Ak nemáte online prístup

Napísať môžete žiadosť na papier, kde uvedie osobné údaje o dieťati (meno, priezvisko, dátum narodenia, trvalé/prechodné bydlisko, národnosť a štátna príslušnosť) a o jeho zákonných zástupcoch (meno, priezvisko, trvalý/prechodný pobyt, tel. č., e-mailová adresa). Žiadosť podpíšu obaja zákonní zástupcovia a uvedú v nej aj súhlas so spracovaním osobných údajov v znení: „V zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov súhlasím s použitím a spracovaním osobných údajov, ktoré sú v súlade s § 11 ods.7 zákona č.245/2008 Z. z. pre potreby materskej školy.“ Túto žiadosť pošlite materskej škole poštou, alebo ju naskenovanú či odfotografovanú odošlite emailom.

Prihlásenie osobne

Pokiaľ vám ani jedna z možností nevyhovuje, môžete obaja rodičia prísť do MŠ osobne, bez dieťaťa. Táto možnosť platí len 25. a 26. mája od 12.00 do 15.00 a 27. a 28. mája od 9.00 do 12.00 . Je pritom potrebné dodržiavať všetky bezpečnostné pokyny: mať zakryté horné dýchacie cesty rúškom alebo inou vhodnou alternatívou, priniesť si vlastné pero, použiť rukavice, vstupovať do miestnosti po jednom a dodržiavať potrebný odstup.

„S ohľadom na bezpečnosť občanov i zamestnancov materských škôl v terajšej situácii prosíme rodičov, aby využili možnosť podať žiadosť jedným z prvých troch spôsobov a osobne prišli iba vtedy, ak je to nevyhnutné,“ zdôrazňuje Michal Špernoga, vedúci odboru školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Trnave.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM