Dominika Handzušová Samospráva

Primátor aj poslanci zložia sľuby: TOTO je program ustanovujúceho zastupiteľstva

Nový primátor a poslanci už o pár dní zložia svoje sľuby a tak prevezmú opraty nad našim mestom na najbližšie štyri roky. Stane sa tak na ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve, ktorého program už poznáme. Čo všetko ich čaká?

Ilustračný obrázok k článku Primátor aj poslanci zložia sľuby: TOTO je program ustanovujúceho zastupiteľstva
Foto: Dominika Handzušová

Dosluhujúci primátor Vladimír Butko zvolal ustanovujúce zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Trnavy na 12. decembra o 15:00 hod. To prebehne v konferenčnej sále trnavskej radnice na Hlavnej ulici 1. Dve hodiny predtým je ešte v pláne slávnostné záverečné zasadnutie, v ktorom zastupiteľstvo vyhodnotí uplynulé volebné obdobie.

Zložia sľuby

Ustanovujúce zastupiteľstvo bude pozostávať zo slávnostnej a pracovnej časti. Po informácii o výsledkoch komunálnych volieb nový primátor Peter Bročka a 31 poslancov zloží sľub v zmysle zákona o obecnom zriadení, čím sa ujmú svojej funkcie. Slávnostnú časť uzavrie príhovor poslanca Mestského zastupiteľstva mesta Trnavy vo volebnom období 2010 – 2014.

Zloženie sľubov primátora a poslancov následne bude overené. Na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa ďalej bude voliť mandátová, návrhová a volebná komisia, určí sa pracovné predsedníctvo a overovatelia zápisnice. Po prvý raz sa Peter Bročka prihovorí ako primátor Trnavy.

Určia plat primátora

Zastupiteľstvo čakajú aj ďalšie ustanovujúce povinnosti. Musí si zvoliť Mestskú radu, či určiť poslanca, ktorý bude oprávnený zvolávať a viesť zasadnutia mestského zastupiteľstva. Zriaďovať sa budú rôzne komisie Mestského zastupiteľstva, ale aj predseda, podpredseda a členovia Komisie pre udeľovanie ocenení mesta. Nesmieme zabúdať na zriadenie a zloženie výborov v mestských častiach pre volebné obdobie 2014 – 2018. Medzi najzaujímavejšie body programu patrí tradične určenie mesačného platu primátora.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM