Júlia Vargová Krimi

Pripravovaný policajný zákrok dopadol úspešne: Zaistili takmer 60 dávok heroínu

Kriminálna polícia v Piešťanoch vykonala pripravovaný zákrok pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti na osoby v aute Volkswagen Passat.

Ilustračný obrázok k článku Pripravovaný policajný zákrok dopadol úspešne: Zaistili takmer 60 dávok heroínu
2
Galéria

O prípade informovala Martina Kredatusová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Trnave. Akcia sa odohrala v utorok 13. augusta okolo 13:00.

Polícia vykonala pripravovaný zákrok pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti. Zamerala sa na osoby vo vozidle Volkswagen Passat.

„Počas zákroku bola zadržaná 40-ročná Katarína a 33-ročný Ján, obaja z Piešťan. Pri vystupovaní žena z vrecka nohavíc vyhodila na sedačku vodiča 2 skladačky s neznámou látkou. Muž pri zákroku dobrovoľne vydal igelitové vrecko s hnedým práškom,“ ozrejmuje prípad Kredatusová.

„Látky boli zaistené, pričom Kriminalisticko-expertízny ústav PZ určil, že v skladačkách sa nachádzal heroín na 2 bežné dávky a vo vrecku 57 dávok heroínu,“ dodáva trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

„V stredu 14.8. vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ v Trnave obvinil Katarínu z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Za prechovávanie drog pre vlastnú potrebu jej hrozí odňatie slobody na 3 roky,“ informovala hovorkyňa.

„Jána obvinil vyšetrovateľ z obzvlášť závažného drogového zločinu a vzhľadom ta to, že už bol v minulosti za takýto skutok odsúdený, hrozí mu odňatie slobody na 10 až 15 rokov,“ dodáva Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Vyšetrovateľ na oboch obvinených spracoval podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie. Obaja už boli vzatí do väzby.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Policajný zákrok pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti v Piešťanoch
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM