Zuzana Vajayová Rôzne

Príslušníci HaZZ najčastejšie zasahovali v okrese Dunajská Streda

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zaznamenali v 26. týždni v Trnavskom kraji 64 udalostí, čo je o štyri viac ako v predchádzajúcom.

Najviac výjazdov (22) uskutočnili k dopravným nehodám, pri požiaroch zasahovali 19-krát. K technickým udalostiam vyštartovali 14-krát. Vyskytol sa aj jeden ekologický zásah. Okrem toho absolvovali šesť cvičení a zaznamenali dva plané poplachy. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko.

Pri uvedených udalostiach jedna osoba zomrela a 33 ľudí utrpelo zranenie. Príslušníci zachránili celkom 45 osôb, všetkých pri dopravných nehodách.

„Priame škody sme vyčíslili na 99.960 eur a uchránené hodnoty na 125.350 eur. Z vyčíslených škôd najviac (68.738 eur) spôsobili požiare v okrese Galanta. Najväčšie uchránené hodnoty vo výške 49.824 eur boli vyčíslené tiež v okrese Galanta,“ konštatoval Peťko. Dodal, že najviac zásahov uskutočnili príslušníci HaZZ v okrese Dunajská Streda.

Z 19 výjazdov k požiarom najviac (6) tvorili požiare dopravných prostriedkov. Vyskytlo sa tiež šesť požiarov na budovách. V piatich prípadoch boli v plameňoch kontajnery na odpadky a skládky odpadov. „Z celkového počtu (14) technických zásahov sme vykonali osem výjazdov zameraných na odstraňovanie padnutých stromov a čerpanie vody zo zatopených pivníc a komunikácií po prívalových dažďoch,“ uzavrel Peťko.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM