Zuzana Vajayová Rôzne

Príslušníci HaZZ zachránili v kraji v uplynulom týždni 17 osôb

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnavskom kraji zaznamenali v 21. týždni 57 udalostí, čo je o 18 menej ako v predchádzajúcom.

Najviac (29) výjazdov absolvovali k požiarom, desať k dopravným nehodám a zúčastnili sa aj na deviatich technických zásahoch. Pri týchto udalostiach sa zranilo 13 osôb, z toho 11 pri dopravných nehodách.

V uplynulom týždni zachránili príslušníci HaZZ 17 osôb. Okrem toho uskutočnili osem cvičení a zaregistrovali jeden planý poplach. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko.

„Priame škody sme vyčíslili na 23.210 eur a uchránili hodnoty za 295.680 eur,“ konštatoval hovorca s tým, že najvyššie škody zaznamenali boli pri požiaroch.

Podľa slov hovorcu najviac (17) zásahov v uplynulom týždni absolvovali príslušníci HaZZ v okrese Trnava, 12 zásahov okrese Dunajská Streda a 12 zásahov vykonali v okrese Senica. "Z 29 výjazdov k požiarom bolo v uplynulom týždni najviac (10) zásahov k požiarom v dôsledku vypaľovania tráv a suchých porastov, šesť požiarov sa stalo na budovách, päť vzniklo pri hasení dopravných prostriedkov, konštatoval Peťko. Z deviatich technických zásahov sa tri týkali odstránenia padnutých stromov a konárov na cestné komunikácie.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM