Správy

Príspevok na opravu strechy i invalidný vozík: Nadácia Trnavského kraja pomohla ľuďom v núdzi

Nadácia DAR dala 5-tisíc eur ľuďom v ťažkej životnej situácii. Sumu rozdelila medzi 37 žiadateľov o pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Príspevok na opravu strechy i invalidný vozík: Nadácia Trnavského kraja pomohla ľuďom v núdzi
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Správna rada Nadácie DAR Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) schválila rozdelenie finančných prostriedkov za rok 2023.

Sumu 5-tisíc eur rozdelila medzi 37 žiadateľov o pomoc, ktorí sa ocitli v zložitej životnej situácii, informovala členka nadácie a podpredsedníčka TTSK Veronika Buc.

Finančný príspevok na opravu strechy, ktorú poškodila víchrica, získala ťažko chorá matka z Dunajskej Stredy. Rodina chlapca so zdravotným znevýhodnením zo Skalice použila príspevok na doplatok za invalidný vozík. Nadácia finančne prispela aj rodine z Bieleho Kostola, ktorá v dôsledku výbuchu plynu prišla o bývanie.

Prečítajte si tiež

Na čo peniaze použijú?

Finančné prostriedky žiadatelia použijú predovšetkým na preplatenie liečebných nákladov a rehabilitácií, úhradu životných potrieb, nákup zdravotníckych pomôcok, na charitu, odstránenie následkov živelných pohrôm a v neposlednom rade aj na podporu športovej či umeleckej činnosti.

Od roku 2004 do konca roka 2023 Nadácia DAR rozdelila viac ako 200-tisíc eur. Z tejto sumy smerovalo vyše 160-tisíc eur fyzickým osobám, predovšetkým na zabezpečenie starostlivosti o zdravotne znevýhodnených, či na preklenutie ťažkej životnej situácie.

Pomoc od nadácie dostalo doposiaľ 537 rodín a 30 organizácií. Na rok 2024 schválili členovia správnej rady rozpočet v celkovej výške 8-tisíc eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM