Lucia Lauková Správy

Projekt obnovy Ružového parku je hotový: Náklady presahujú 2,6 milióna eur

Trnavská radnica je o krok bližšie v snahe o obnovu Ružového parku. Úrady už majú na stole hotovú projektovú dokumentáciu.

Ilustračný obrázok k článku Projekt obnovy Ružového parku je hotový: Náklady presahujú 2,6 milióna eur
11
Galéria

Obľúbená lokalita známa ako Ružový park je krok bližšie k obnove. O svojom zámere informovala trnavská radnica ešte vlani. Aktuálne má už na stole kompletnú projektovú dokumentáciu. Informoval o tom primátor Peter Bročka prostredníctvom sociálnej siete.

„Bola odovzdaná kompletná projektová dokumentácia,“ napísal primátor Peter Bročka s tým, že potrebných je ešte niekoľko vyjadrení a na jar stavebné povolenie.

„Súčasťou rozsiahleho územia rekonštrukcie bude aj záhrada Emmerovej vily (dnes sídlo Kalokagatie – Centra voľného času, pozn. redakcie),“ dodáva primátor.

Nová lávka cez Trnávku

Projekt ráta aj s kompletnou výmenou povrchov. Nová lávka cez Trnávku prepojí s Ružovým parkom aj záhradu Knižnice Juraja Fándlyho. Pribudnú aj vodné prvky, fontána, studňa či závlahový systém.

Súčasťou bude aj úprava brehov Trnávky, rozsiahla výsadba stromov, krov, trvaliek a ružových záhonov vrátane popínavých druhov na ružových pergolách.

„Celkové náklady podľa projektu predstavujú sumu 2,69 milióna eur, pričom verejné obstarávanie môže cenu znížiť o 15 až 20%,“ predpokladá primátor mesta Peter Bročka.

V galérii pribudli nové vizualizácie obnovy Ružového parku!

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

FOTO: Známa trnavská lokalita má prejsť obnovou. Ružový park na nepoznanie.
11
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM