Správy

Projekt za vyše MILIÓN eur: Trnava má ďalší vynovený školský areál, FOTO

V Trnave vzniklo ďalšie moderné športovisko. Čo všetko ponúka?

Ilustračný obrázok k článku Projekt za vyše MILIÓN eur: Trnava má ďalší vynovený školský areál, FOTO
17
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

„Žiaci základnej školy na Námestí Slovenského učeného tovarišstva aj široká verejnosť získali nový priestor na aktívne trávenie voľného času,“ informuje mesto Trnava.

V areáli pribudli športoviská, detské ihriská, miesto na posedenie a ďalšie prvky.

„Dostanete sa doň cez bránku na Ulici Parašutistov. Náklady na projekt boli zhruba 1 332 000 eur, stavba je od 8. júla 2023 odovzdaná do tzv. predčasného užívania,“ prezradila radnica.

Dve športoviská

Celému priestoru dominujú dve športoviská v podobe basketbalového a multifunkčného ihriska. Druhé menované je možné využívať na futbal aj volejbal: „Povrch oboch ihrísk je zo špeciálneho vodopriepustného a vysoko odolného EPDM materiálu, aký je na nových aj zrekonštruovaných ihriskách v Trnave už samozrejmosťou.“

Okolo multifunkčného ihriska sa tiahne bežecká dráha s doskočiskom na skok do diaľky. V poloblúkoch za ochrannými sieťami nájdeme fitnes a workout prvky. Zaujímavosťou je, že niektoré sú podľa radnice určené aj pre imobilných.

Aj pre menšie deti

„Pri obnove areálu sa myslelo tiež na menšie deti, na ktoré čaká detské ihrisko s viacerými hernými prvkami – nechýba tu pieskovisko, hojdačka, domček či prekážková dráha. Ako miesto spoločných stretnutí poslúži krytý altánok, v ktorého blízkosti sa nachádza ohnisko s lavičkami,“ informovalo vedenie mesta na svojom webe.

V areáli pribudol domček pre správcu. V ňom je aj sklad športového náradia a toalety pre návštevníkov. „Budova má zelenú strechu a z jej fasády na okolitý priestor dozerá bezpečnostná kamera. Mobiliár dopĺňa množstvo lavičiek, stojany na bicykle, odpadkové koše, vodná hmla, pitné fontány a pergola so sedením,“ doplnil magistrát.

Počas školského vyučovania je športovisko určené deťom a školákom zo základnej a materskej školy. Mimo vyučovania ho môže využívať aj verejnosť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Vynovený areál na ZŠ na Námestí SUT
17
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM