Aktualizované Správy

PROTEST pred stanovým mestečkom s migrantmi: V akcii ťažkoodenci aj jazdecká polícia!

Stanové mestečko, v ktorom našli útočisko nelegálni migranti, strážili desiatky policajtov. Dôvodom bol ohlásený protest.

Ilustračný obrázok k článku PROTEST pred stanovým mestečkom s migrantmi: V akcii ťažkoodenci aj jazdecká polícia!
5
Galéria

V Kútoch vyrástlo stanové mestečko, v ktorom nachádzajú útočisko nelegálni migranti. Na sobotu 12. novembra bol v jeho priestoroch ohlásený protest.

Vstup im nepovolili

„Po zhodnotení a analýze všetkých informácií rozhodol veliteľ bezpečnostných opatrení o nasadení zvýšeného počtu policajtov,“ informuje polícia.

V Kútoch sa nachádzajli viaceré zásahové jednotky poriadkovej polície, policajti služobnej hipológie a kynológie, ale aj operatívne hliadky a policajti antikonfliktné­ho tímu.

„Polícia na mieste využila zákonné oprávnenie a to zákaz vstupu na určené miesto. Ide o preventívne oprávnenie polície, ktoré má zabrániť závažnejším dôsledkom, na udržanie verejného poriadku a ochranu zdravia, životov,“ prezradila polícia.

Prečítajte si tiež

Pri stanovom mestečku sa zišlo približne dvesto protestujúcich.

„Aj napriek viacerým slovným útokom a atakom zo strany protestujúcich na zložky polície, nedošlo doposiaľ k narušeniu verejného poriadku,“ dodali policajti.

Počty sa menia

Podľa informácií hovorkyne Ministerstva vnútra SR Zuzany Eliášovej v stanovom mestečku migranti ostávajú v priemere dva až tri dni. Poskytujú im ubytovanie vo vyhrievaných stanoch. Prostredníctvom Červeného kríža dostávajú aj teplú stravu.

Počet migrantov v stanovom mestečku sa mení. V piatok 11. novembra sa ich tam podľa polície nachádzalo 145.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Protest pred stanovým mestečkom v Kútoch
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM