Dominika Handzušová Futbal

Proti Senici sa prejavila únava: Spartak stratil výhru v tesnom závere

V Trnave sa hral zaujímavý zápas so šancami na oboch stranách ako na hojdačke. Vyznamenali sa obaja brankári, Rusov zneškodnil Piroskovi penaltu. Napokon sa zrodila remíza 2:2.

Ilustračný obrázok k článku Proti Senici sa prejavila únava: Spartak stratil výhru v tesnom závere
Zdroj: TASR

Domáci začali útočne a už v 1. minúte vnikol do šestnástky Siva, ale vystrelil nad. Hostia odpovedali hlavičkou Majtána, ktorá však smerovala do rúk Rusova. Potom prišli chvíle Kamila Kuzmu. Najskôr sa uvoľnil v šestnástke, ale mieril iba nad bránu, o chvíľu po rohovom kope vypálil znovu k ľavej žrdi, ale brankár Šulla bol pozorný.

Šulla takmer hrdinom

Senický gólman sa vyznamenal aj v 23. minúte, keď zneškodnil priamy kop Clebera. V 35. minúte po priamom kope Pillár Rusova neprekonal a z protiútoku zakončoval Vlasko, ale loptu napálil zbízka len do Šullu. O 3 minúty neskôr roztlieskal obecenstvo Jendrišek krásnou tiahlou strelou z 20 m, ale pozorného Šullu neprekonal.

V 40. minúte zahrával senický kapitán Piroska rohový kop, domáci nechali v päťke voľného Pillára a ten pohodlne hlavou otvoril skóre stretnutia. Hostia sa však z vedenia dlho netešili, pretože v 42. minúte Vlasko peknou strelou z 20 m k pravej žrdi vyrovnal na polčasový stav.

Rusov chytil penaltu

Po prestávke pokračoval zaujímavý futbal s územnou prevahou domácich. Jendrišek z uhla trafil bočnú sieť a o chvíľu Vlasko z opačnej strany rovnako z uhla vystrelil nad senickú bránu. V 58. minúte nebezpečne strieľal Opiela a o chvíľu po rýchlej kontre hostí netrafil medzi žrde Hlohovský. V 64. minúte zahral v šestnástke rukou Tóth a rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si postavil Piroska a jeho prízemnú strelu k pravej žrdi Rusov chytil.

Snaha domácich bola korunovaná v 68. minúte, keď po strele Clebera spoza šestnástky, ktorú brankár Šulla vyrazil, poslal loptu do siete dobiehajúci Mikovič. Po góle prevzali iniciatívu Seničania, domáci sa stiahli pred svoju šestnástku a v závere na to doplatili vyrovnávajúcim gólom. Po faule Clebera zahrávali Seničania priamy kop a Pillár hlavou po hrúbke Rusova vyrovnal na konečných 2:2.

Juraj Jarábek, tréner FC Spartak Trnava: „V prvom polčase sme zahrali pomerne dobre, no zahodili sme niekoľko šancí a to sa nám vypomstilo. V druhom polčase chytil Rusov penaltu, potom sme dali gól na 2:1, no žiaľ, v závere sme po štandardke inkasovali. Znovu musím pripomenúť, že v posledných asi 10 minútach sa na chlapcoch prejavila únava zo štvrtkového zápasu.“

Pavel Hapal, tréner Senice: „V prvom polčase sme boli slabším mužstvom ako domáci. Chceli sme hrať zozadu, ale v tom sme prakticky vyhoreli. Napriek tomu sme mali v prvom polčase tri šance. V druhom dejstve sme za stavu 1:1 dali gól, ktorý neplatil pre ofsajd, myslím si však, že bol regulárny. Potom sme nepremenili pokutový kop a napriek tomu sa nám v samom závere podarilo vyrovnať. A tak s výsledkom aj ziskom bodu som spokojný.“

Spartak Trnava – FK Senica 2:2 (1:1)

Góly: 42. Vlasko, 68. Mikovič – 40. a 89. Pillár.
Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Mikovič, Siva, Tóth, Cleber – Piroska, Ventúra, Chvátal, 2412 divákov.

Trnava: Rusov – Siva, Janečka, Tóth (66. Bortel), Čonka – Kuzma – Cleber, Vlasko, Casado, Jendrišek (69. Schranz)– Mikovič (77. Vyskočil)

Senica: Šulla – Chvátal, Pavlík, Pillár, Mazáň – Hušek – Hlohovský (70. Ventura), Opiela (70. Kosorin), Piroska, Kalabiška (78. Kóňa) – Majtán

FL: Spartak - Senica
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM