Správy

Prvovolič Samuel z Trnavy: Svoje prvé parlamentné voľby vníma ako povinnosť

Poslancov do Národnej rady (NR) SR môže prvýkrát voliť približne 213 000 ľudí, pre ktorých to ale nie sú úplne prvé voľby, keďže už mohli hlasovať v iných.

Ilustračný obrázok k článku Prvovolič Samuel z Trnavy: Svoje prvé parlamentné voľby vníma ako povinnosť
3
Galéria
Zdroj: TASR

Ide o voličov, ktorí od posledných volieb do NR SR pred štyrmi rokmi dosiahli vek 18 rokov. Jedným z nich je Samuel z Trnavy.

„Svoje prvé parlamentné voľby vnímam skôr ako povinnosť než právo. Veľa ľudí sa nezúčastňuje a potom sa sťažuje, ako to tu vyzerá. To som si všimol už dávno, keďže politiku som sledoval aj v čase, keď som voliť nemohol,“ uviedol mladý Trnavčan.

Ako ďalej povedal, od svojich 18. rokov sa zúčastnil každých volieb. „Takže už mi chýbali len parlamentné. Rozhodol som sa ísť voliť, pretože táto krajina potrebuje zmenu a nie je mi ľahostajné, kto sa dostane k moci. Rozhodoval som sa na základe programov, vlastných analýz, zúčastňoval som sa diskusií strán a takisto sledoval aj diskusie v televízii,“ dodal Samuel.

V ére samostatného Slovenska ide o ôsme parlamentné voľby v poradí. Stáť budú viac ako 12,6 milióna eur. O priazeň voličov sa uchádza 24 politických subjektov. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h. Pre voličov je spustená aj infolinka: 02/4859 2317 a 02/4859 2312.

V parlamentných voľbách môže podľa odhadu Štatistického úradu SR voliť viac ako 4,4 milióna osôb.

Po uzatvorení volebných miestností o 22.00 h sa začnú spočítavať hlasy. Štatistici budú priebežné výsledky zverejňovať na stránke www.volbysr.sk. Definitívne výsledky budú známe po schválení Štátnou komisiou pre voľby a kontrolu financovania politických strán v nedeľu 1. marca.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Prvovolič Samuel z Trnavy: Svoje prvé parlamentné voľby vníma ako povinnosť
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM