Dominika Handzušová Kultúra

Radnica otvorí nádvorie verejnosti: Toto všetko tu môžete zažiť

Trnavská radnica bude počas troch dní patriť občanom a návštevníkom mesta. Pripravená je prechádzka do minulosti, koncert a divadelné predstavenia.

Ilustračný obrázok k článku Radnica otvorí nádvorie verejnosti: Toto všetko tu môžete zažiť
Foto: Dominika Handzušová

Radničné nádvorie ožije kultúrnymi podujatiami. Počas troch dní si tu budete môcť vychutnať Radničné hry, hudobnú novinku a prednášku, ktorá priblíži históriu jednej z najstarších trnavských ulíc.

Vitajte na radnici

Prvé podujatie sa začne v stredu 24. júna o 18:00 hod. Program sa zameria na 777. výročie udelenia kráľovských výsad Trnave. Hlavnou témou bude jedna z najstarších ulíc Trnavy, ktorá sa opäť stáva pešou zónou. O jej histórii budú hovoriť naslovovzaté odborníčky Jaroslava Žuffová a Simona Jurčová na prednáške Hviezdoslavova: Živý svedok zrodu mesta.

Následne sa budú nádvorím rozliehať tóny prvého koncertu vokálno-inštrumentálneho zboru Trnavskej univerzity Felicitas. Zbor vedie speváčka, hudobníčka, skladateľka a pedagogička Jana Andevská.

Radničné hry

Štvrtok a piatok budú na radnici patriť obľúbenému divadelnému festivalu pod holým nebom. V prvý večer si od 20:00 hod. budete môcť vychutnať predstavenie Štúdia L+S Na fašírky mi nesiahaj, v ktorom vystúpia Milan Lasica a Milan Kňažko. Predstavenie je venované pamiatke Júliusa Satinského a Jaroslava Filipa.

Druhý večer predstavia o 20:30 hod. Csongor Kassai, Martin Mňahončák a Gregor Hološka komédiu Kumšt. Táto hra je plná dramatických zvratov a humorných situácií. Radnica nezabudla ani na najmenších, už o 16:30 hod. je pre nich pripravené bábkové divadlo Herkules alebo Dobytie pekla.

Mohlo by vás zaujímať:
Stovky príbehov a informácií za symbolickú cenu: Letná burza kníh v knižnici
Wifi, či TV v kláštore? Pozrite si ZOZNAM, ktoré rehole v regióne odhalia na deň svoje tajomstvá!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM