Dominika Handzušová Kultúra

Radoslav Mizera v Berlineri: Ako spraviť mesto lepším pre život?

Ako efektívne riešiť verejné priesotry a urbanizáciu v Trnave? Hosť večera ukáže konkrétne projekty realizované v zahraničí, ktoré by sa mohli využiť aj u nás.

Ilustračný obrázok k článku Radoslav Mizera v Berlineri: Ako spraviť mesto lepším pre život?
Zdroj: Dnes24.sk

V dočasnom kultúrnom priestore Berliner sa uskutoční beseda s Radoslavom Mizerom zo spoločnosti Solved. Hovoriť bude o tom, ako môžeme využiť zahraničné skúsenosti na to, aby sme spravili naše mestá lepšími miestami pre život. Podujatie pripravené organizáciou Wisemans sa uskutoční v stredu 8. apríla od 18:00. Vstup je voľný.

Efektívne riešenia

Výrazy ako „creative industry” a „creative economy” sa dnes často skloňujú pre ich socio-ekonomický potenciál v spojitosti s mestami. Miestne organizácie a samosprávy po celom svete si čoraz viac uvedomujú dôležitosť týchto odvetví, pretože tvoria neoddelitelnú súčasť v riešeniach problémov a výziev napr. mobility, urbanizácie, kultúrneho vyžitia alebo využitia verejných priestorov. Otázkou je, čo môže spájať tieto aktivity tak, aby boli v dnešnej dobe efektívne riešené?

Príklady v zahraničí

Urbanizácia, mobilita, verejné priestory v rámci Trnavy predstavujú výzvy, ktoré by sa mohli efektívne riešiť na báze skúseností z iných štátov, napr. Kanady, Fínska, Austrálie alebo Nemecka. Hosť večera, Radoslav Mizera, nám na konkrétnych projektoch realizovaných v zahraničí ukáže príklady, ktoré by sa mohli aplikovať aj v Trnave.

Kto je Radoslav Mizera?

V roku 2013 spolu s dvomi fínskymi kolegami založil spoločnosť Solved – The Cleantech Company. Pomocou moderných technológií spája klientov ako sú napr. mestá s expertmi z celého sveta. Budujú globálnu sieť odborníkov, v rámci ktorej sa snažia nájsť najlepšie environmentálne a udržateľné riešenia, napr. v oblastiach ako sú energetika, doprava, urbanizácia, správa budov a podobne.

Ešte jeden článok?
Rekonštrukcia Radlinského mosta sa začala: TAKTO bude prebiehať
Milovníci histórie si prídu na svoje: Chystajú sa imaginárne Prechádzky po starej Trnave

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM