Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Hor sa k vode, horúce slnko opäť nedá pokoj

Utorok zmenu počasia neprináša, tým pádom ani vyfúknutie si v podobe ochladenia. Hudbu zaobstará Kiss, aby zahrala narodeninovým i meninovým oslávencom.

Tropické počasie

V utorok bude jasno až polojasno. Popoludní sa obzvlášť na západe Slovenska zamračí a ojedinele sa vyskytnú prehánky alebo búrky.

Opäť bude veľmi teplo, denné maximá sú v rozpätí 32 až 35 stupňov, na Orave, Liptove a Spiši zasa 28, vo výške 1500 m počítajte so 17 stupňami. Zafúkne južný vietor, popoludní na juhozápade severozápadný o rýchlosti 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h).

Oslavuje Nina

Ruský či grécky pôvod? Na tom nežným a citlivým Ninám určite nezáleží, nositeľky tohto rozšíreného mena majú uzavretú povahu, nechcú sa popáliť, sú nežné, láskavé.

Späť do minulosti

Tento deň v 1863 je prvým v živote mikrobiológa a hygienika Alberta Léona Charlesa Calmetteho, ktorý objavil sérum proti hadiemu uštipnutiu. V roku 1876 sa narodil básnik, publicista, prekladateľ, ale aj chemický inžinier a poslanec Národného zhromaždenia Ivan Krasko.

V 1932 zahynul pri leteckom nešťastí pri Otrokoviciach český zakladateľ obuvníckeho impéria Tomáš Baťa. O päť rokov neskôr sa narodil sa americký komik Bill Cosby. 1979 je pamätným pre horolezcov, Reinhold Messner totiž bez kyslíkových prístrojov vystúpil na vrchol hory K2, považovanú za najťažšiu osemtisícovku.

Kiss – I Was Made For Lovin' You

Hudobne si spomenieme na meno Paul Charles Caravello, bubeníka skupiny Kiss, ktorého ale skôr poznáme pod pseudonymom Eric Carr. Rodák z newyorského Brooklynu sa dostal do svetoznámej kapely cez konkurz, v roku 1977 s ňou vyrazil na svoje prvé turné. Carr ale zomrel ako 41-ročný, v dnešný deň by ale slávil narodeniny.

My si hráme legendárnu skladbu Kiss I Was Made For Lovin' You.

Kiss - I Was Made For Lovin' You
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM