Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Počasie vyšťaví nás aj milovanú. Za dedinou

Servis na pondelok 11. júla 2016 do stredu pozornosti dostáva horúce počasie, meninových a narodeninových oslávencov a zaujímavú hudobnú vložku.

Slnko bude poriadne páliť

V pondelok očakávajme jasno až polojasno a miestami prehánky alebo búrky. Nutnosť dodržiavať pitný režim a chrániť sa pred horúcimi lúčmi je podporená aj dennými maximami, ktoré sú na úrovni 31 až 35 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove bude takisto veľmi teplo, okolo 29 stupňov, devätnástky budú v nadmorskej výške 1500 m. na Spiši okolo 29 st.

Zafúka južný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s (50 km/h). Gratulujeme Milote

Meno Milota je slovanského pôvodu a význam mena je „milovaná“. Nositeľky tohto mena sú zodpovedné, neboja sa náročných úloh, majú silnú vôľu.

Z histórie

V roku 1934 sa narodil Giorgio Armani, svetoznámy módny návrhár, v 1989 zasa v súčasnosti najlepší slovenský tenista Martin Kližan.

1995 je rokom, kedy srbské jednotky pri bosnianskom meste Srebrenici vyvraždili 8000 moslimov. Ide o najhorší zločin spáchaný na civilnom obyvateľstve počas vojnového konfliktu v Bosne a Hercegovine a zároveň najkrvavejší vojnový zločin v Európe od konca druhej svetovej vojny.

V 2000 zomrel skvelý slovenský hudobník, skladateľ, herec a humorista Jaroslav Filip. O desať rokov neskôr sa futbalisti Španielska stali premiérovo majstrami sveta.

Jaro Filip – Za dedinou

Skvelý hudobník Jaro Filip tu už nie je šestnásť rokov. Pripomeňme si ho známou piesňou Za dedinou.

Jaro Filip - Za dedinou
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM