BTW Samospráva

Rastú ako huby po daždi: Na Družbe pribúdajú nové kontajnery - GALÉRIA

Samospráva ich postupne osadí v celom meste.

Ilustračný obrázok k článku Rastú ako huby po daždi: Na Družbe pribúdajú nové kontajnery - GALÉRIA
10
Galéria
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava pokračuje v osádzaní polopodzemných kontajnerov na komunálny odpad. V týchto dňoch prebieha tretia a posledná etapa budovania stojísk na sídlisku Družba.

Kde vyrastú?

„Po dva polopodzemné kontajnery na tuhý komunálny odpad a tri na vyseparované sklo, papier a plasty pribudnú na Spartakovskej ulici 1, 13 a 19, na Ulici Vladimíra Clementisa 11, 42 a 51, na Hlbokej 26, na Ulici Juraja Slottu 18, na Ulici Teodora Tekela 12 a na Tehelnej 18,“ informuje samospráva.

Päť z týchto stojísk je už takmer dokončených, výstavba ostatných piatich stojísk má byť ukončená v apríli. Zmluvná cena investície do týchto 50 nových kontajnerov je 254 394 eur.

Pribudnú v ďalších lokalitách

Po Družbe príde v tomto roku znova na rad aj sídlisko Prednádražie, kde chce mestská samospráva vybudovať dvadsať nových stojísk. K piatim stojiskám postaveným v prvej etape pribudnú ďalšie na uliciach Čajkovského, Mozartovej, Tajovského, Gejzu Dusíka, Jána Bottu, Kornela Mahra, Bedřicha Smetanu a Lomonosovovej.

Prečo sa osvedčili

Mesto sa rozhodlo postupne vymeniť bežné kontajnery za polopodzemné v celej Trnave. „Na siedmich miestach, kde sú už vybudované, sa osvedčili z hygienického aj estetického hľadiska, nebehajú okolo nich potkany a stúpla aj miera separovania odpadu. A práve tento cieľ musia sledovať všetky mestá a obce, lebo už v tomto roku by Slovensko aj ostatné štáty Európskej únie mali dosiahnuť päťdesiatpercentnú mieru recyklácie,“ odôvodňuje svoje rozhodnutie mesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM