Dominika Handzušová Rôzne

Rebríčky top škôl na Slovensku: Ktoré trnavské školy sa umiestnili najvyššie?

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. Ktoré školy sú spomedzi všetkých hodnotené ako najlepšie a na akých priečkach sa umiestnili naj zástupcovia z Trnavy?

Ilustračný obrázok k článku Rebríčky top škôl na Slovensku: Ktoré trnavské školy sa umiestnili najvyššie?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

O najlepších školách na Slovensku sme vás už informovali v tomto článku. Ocitla sa medzi nimi opäť aj trnavská Obchodná akadémia. My sme sa ďalej zamerali na trnavských zástupcov a hľadali ich v TOP 30 v rámci celoslovenského rebríčka. Trnava tam svieti aj v ďalších kategóriách.

Naj trnavské školy podľa INEKA

Ako 19. na Slovensku sa umiestnila Základná škola na Námestí SUT v Trnave. Zároveň jej patrí prvenstvo v rámci Trnavského kraja. V rebríčku kraja obsadila 3. miesto ZŠ s MŠ Vančurova 38 a na 7. priečke sa umiestnila ZŠ Angely Merici. Niektoré základné školy z nášho mesta hodnotené neboli, a to Súkromná základná škola BESST a ZŠ s MŠ Ivana Krasku.

Prejdime na stredné odborné školy a trnavských zástupcov, ktorí sa v rámci kraja umiestnili najvyššie. Ako už sme spomenuli, 2. priečka v rámci Slovenska v rebríčku patrí Obchodnej akadémii. V Trnavskom kraji je jednotkou. Na 5. mieste sa umiestnila Stredná zdravotná škola a desiatku v kraji uzatvára SPŠ Komenského.

Športové gymnázium najlepšie na Slovensku

A čo gymnáziá? Najvyššiu priečku si stále drží Gymnázium J. Hollého, celoslovensky na 22. mieste, v rámci Trnavského kraja mu patrí 2. miesto. Ak by sme výber zúžili len na športové, Športové gymnázium Jozefa Herdu je v hodnotení najlepšie na Slovensku. V rebríčku gymnázií Trnavského kraja mu patrí 6. priečka. Gymnázium Angely Merici je 10. a Arcibiskupskému gymnáziu patrí 18. priečka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM