Monika Hanigovská Rôzne

Rehoľníci sa len nemodlia: Keď bolo najhoršie, pracovali v trnavskej nemocnici

V trnavskej nemocnici mohli pacienti stretnúť bratov františkánov. Poskytovali im fyzickú a duchovnú pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Rehoľníci sa len nemodlia: Keď bolo najhoršie, pracovali v trnavskej nemocnici
Zdroj: Facebook.com/Fakultná nemocnica Trnava

Filip, Karol a Vojtech z Rehole menších bratov – Františkánov pomáhali vo Fakultnej nemocnici v Trnave. V čase najväčšej pandémie sa nebáli, oslovili vedenie nemocnice a pustili sa pomáhať tým, ktorí ich potrebovali najviac.

Na najťažšom oddelení

„Bratia z Rehole menších bratov – Františkánov pomáhali v našej nemocnici pri všetkých pomocných činnostiach. Boli zaradení na to najťažšie oddelenie, a to na Kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny, konkrétne na ARO,“ povedal pre Trnava24 hovorca FN Matej Martovič.

„Podľa slov personálu, boli veľmi nápomocní práve v čase, kedy bol personál maximálne vyťažený v rámci starostlivosti o pacientov s najťažším priebehom ochorenia COVID-19,“ prezradil nám viac o takejto pomoci hovorca.

Aktuálne a zaujímavé správy z nášho mesta:

Nielen fyzická práca

Podľa slov hovorcu, nebola ich aktívna pomoc len o fyzickej práci. Pomáhali po duchovnej stránke personálu, a taktiež podali pomocnú ruku pacientom v najťažšom období.

„Pacienti si dokonca vyžadovali ich prítomnosť, aby sa s nimi mohli porozprávať alebo sa vyspovedať. Personál je veľmi vďačný za ich pomoc. Nikdy nezabudne na ich obetavosť a láskavosť,“ dodal na záver.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Stalo sa doma

🔵 V ČASE NAJVÄČŠEJ PANDÉMIE SA NEBÁLI A PODALI POMOCNÚ RUKU 🤝🟡 👉Bratia Filip, Karol a Vojtech z Rehole menších bratov -...

Posted by Fakultná nemocnica Trnava on Sunday, May 2, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM