Júlia Vargová Správy Samospráva

Rekonštrukcia cesty z Trnavy do Suchej začala: Hotová by mohla byť do konca roka

To, o čom sa dlho hovorilo, sa konečne stáva skutočnosťou. Rekonštrukcia cesty medzi Trnavou a Suchou nad Parnou je v plnom prúde.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia cesty z Trnavy do Suchej začala: Hotová by mohla byť do konca roka
5
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukcia cesty III/1295 Trnava – Suchá nad Parnou odštartovala v priebehu prvého septembrového týždňa. Vozovka dostáva nový povrch od kilometra 0,410 až po kilometer 6,208, čo predstavuje úsek dlhý približne 5,8 kilometra.

Frekventovaná komunikácia si žiadala rekonštrukciu už dlho. V minulosti sa na nej stalo viacero vážnych dopravných nehôd, pričom niektoré z nich skončili tragicky.

Vozovka bola v dezolátnom stave, na ktorý si zanadával nejeden vodič. Bola úzka, mala nespevnenú krajnicu a v mnohých miestach sa prepadávala. To je však minulosťou. Práce na jej rekonštrukcii sú v plnom prúde. Cesta je v celom opravovanom úseku vyfrézovaná a už teraz sa na po nej napriek obmedzeniu rýchlosti na 30 km/h jazdí príjemnejšie.

Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja prijala 9 ponúk. „Verejný obstarávateľ určil ako kritérium na vyhodnotenie ponúk najnižšiu celkovú cenu za predmet zákazky v EUR s DPH,“ uvádza sa v Správe o zákazke. Vo verejnej súťaži uspela spoločnosť Cesty Nitra, a.s.. Tá by cestu medzi Trnavou a Suchou nad Parnou mala opraviť za približne 917-tisíc eur.

Ak nenastanú neočakávané komplikácie, podľa harmonogramu prác by mal zhotoviteľ rekonštrukciu stihnúť dokončiť do decembra tohto roku.

V súvislosti s opravou daného úseku sa hovorí aj o potrebe vybudovania cyklotrasy vedľa cesty, tá však počas práve prebiehajúcej rekonštrukcie v pláne nie je.

Rekonštrukcia cesty medzi Trnavou a Suchou nad Parnou
5
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM