Dominika Handzušová Samospráva

Rekordéri medzi kandidátmi: Najmladšieho a najstaršieho delí viac ako jedna generácia

O kreslo poslanca mestského zastupiteľstva Trnavy bojuje 123 ľudí. Pozreli sme sa na to, kto je najmladší a kto naopak najstarší kandidát v tohtoročných komunálnych voľbách. Vekový rozdiel medzi nimi je naozaj značný.

Ilustračný obrázok k článku Rekordéri medzi kandidátmi: Najmladšieho a najstaršieho delí viac ako jedna generácia
Zdroj: Webnoviny.sk

Voľby na post primátora nášho mesta a členov zastupiteľstva sa blížia. Radnica zverejnila oficiálny zoznam kandidátov na poslancov. V šiestich volebných obvodoch sa o naše hlasy bude uchádzať vyše 120 ľudí.

Spomedzi 123 kandidátov najstarším je futbalová legenda Jozef Adamec. Aj vo svojich 72 rokoch sa rozhodol ďalej kandidovať na poslanca vo volebnom obvode číslo 1, Trnava – stred. V predchádzajúcich komunálnych voľbách uspel s podporou koalície Smer, HZD, ĽS-HZDS a ND, do týchto volieb ide Smer-SD sám bez podpory ďalších strán. V roku 2010 na poslanca kandidoval 75-ročný dôchodca Josef Puschenreiter.

Naopak najmladšími sú dvaja študenti, obaja sú kandidátmi strany SNS. Jaroslav Bachratý a Miriama Linková majú 20 rokov a od najstaršieho Adamca ich tak delí 52 rokov. Študenti tak prekonali rekordérku spred štyroch rokov, najmladšou bola študentka Lenka Hujsiová, ktorá mala vtedy 21 rokov.

V porovnaní s predchádzajúcimi obdobiami je výraznejšie zastúpenie študentov. Vekový priemer kandidujúcich sa znížil, 23 kandidátov je vo vekovom rozmedzí 20–29 rokov a ďalších 30 kandidátov vo veku do 40 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM