Rôzne

Riaditeľka Divadla JP si prevzala dekrét: Z. Šajgalíková prezradila, aké má ambície

Nová riaditeľka Divadla Jána Palárika si prevzala dekrét. Zuzana Šajgalíková prezradila, aké konkrétne má ambície a čo chce v kultúrnom stánku docieliť.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľka Divadla JP si prevzala dekrét: Z. Šajgalíková prezradila, aké má ambície
Zdroj: TASR

Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič odovzdal v pondelok (2.7.) Zuzane Šajgalíkovej menovací dekrét na post riaditeľky Divadla Jána Palárika (DJP) v Trnave. Do novej funkcie nastúpi od 1. septembra, dovtedy ju bude vo funkcii zastupovať režisér Juraj Bielik.

Šajgalíková uspela vo výberovom konaní, v rámci ktorého odbornú komisiu presvedčila svojou koncepciou činnosti divadla.

Vyštudovala Divadelnú fakultu Vysokej školy múzických umení v Bratislave, odbor divadelná réžia. Má skúsenosti aj s divadelnou dramaturgiou, prevažne v Divadle Aréna, réžiou divadelných predstavení aj s prekladmi divadelných hier. Venuje sa aj audiovizuálnej tvorbe a ako externá dramaturgička sa v RTVS podieľala na vývoji formátov Hi:STORY a SK:Dejiny. Je spoluautorkou námetu a scenára dokudrámy True Štúr, ktorú vytvorila RTVS pri príležitosti 200. narodenia Ľudovíta Štúra.

„Trnavské divadlo považujem za mimoriadne perspektívne, vnútorne motivované, strategicky umiestnené, historicky relevantné, z pohľadu rozvoja miestnej a regionálnej kultúry mimoriadne potrebné. Mám s ním osobnú skúsenosť, vážim si kolektív jeho pracovníkov a cítim voči nemu záväzok ako voči inštitúcii, ktorá mi dala šancu na sebarealizáciu,“ uviedla Šajgalíková.

Ambície novej riaditeľky

Ambíciou novej riaditeľky je vybudovať z DJP špičkový regionálny kultúrny stánok 21. storočia s celoštátnym renomé, konkurencieschopný v domácom i zahraničnom prostredí, tešiaci sa obľube publika. Šajgalíková nastupuje na post po Emilovi Nedielkovi, ktorý DJP viedol dve desaťročia. Informoval hovorca TTSK Patrik Velšic.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM