han Krimi

Rodinný výlet sa skončil haváriou: Z troch detí je vo vážnom stave 10-ročné dievčatko, FOTO

Stačí zlomok sekundy a nešťastie je na svete. Presvedčila sa o tom rodina s tromi deťmi, ktorá sa vracala z rodinného výletu. Domov však nedorazila.

Ilustračný obrázok k článku Rodinný výlet sa skončil haváriou: Z troch detí je vo vážnom stave 10-ročné dievčatko, FOTO
7
Galéria

Polícia vyšetruje okolnosti dopravnej nehody, ktorá sa stala včera, krátko pred 22:00 h, na diaľnici R1. Uviedli muži zákona na sociálnej sieti.

Čo sa stalo?

„Tesne za hranicou okresu Galanta, v smere z Nitry na Trnavu, mal dostať vodič auta Peugeot 5008 šmyk. Narazil do zvodidiel a zostal stáť uprostred cesty. V aute sa nachádzala celá rodina s tromi deťmi. Dvom z nich sa podarilo dostať mimo cestu a krátko na to došlo k ďalšiemu nárazu. Vodič auta Tesla sa snažil havarovanému autu vyhnúť. Vodič Škody, ktorý išiel za ním, nestihol na situáciu dostatočne zareagovať a narazil do auta Tesla a aj do Peugeotu,“ píše polícia na Facebooku.

V Peugeote bol stále otec s dvomi deťmi, ktorý sa ich snažil dostať mimo auta, do bezpečia. Vytiahnuť z vozidla ich už však nestihol a pri silnom náraze sa 10-ročné dievčatko dostalo mimo auta.

„To, s vážnymi zraneniami, záchranári transportovali, spolu s jej 4-ročnou sestrou, do bratislavskej nemocnice. Ich otec utrpel zranenia, s ktorými taktiež skončil v nemocnici. Matka a ich najmladšie dieťa vyviazli bez zranení. Spolujazdkyňu zo Škody na mieste ošetrila privolaná RZP,“ dodali muži zákona.

Akoby to nestačilo, do už prázdneho auta Peugeot ešte narazil vodič kamiónu. Celková škoda sa, podľa prvotných odhadov, vyšplhala na viac ako 100-tisíc eur.

Odkaz polície

„Riziko nehody alebo kolízie je vždy vyššie na mokrej vozovke. Vodičom odporúčame, aby v každej dennej či nočnej dobe prispôsobili rýchlosť jazdy najmä stavu vozovky a svojim schopnostiam. Nielen na diaľnici je nutné dodržiavať dostatočnú vzdialenosť medzi autami, a to v každom počasí. Lepšie je prísť do cieľa vašej cesty o pár minút neskôr, ako neprísť vôbec,“ radia policajti.

Ďalšie aktuálne témy

RODINNÝ VÝLET UKONČILA NEHODA VÁŽNE SA ZRANILO 10 ROČNÉ DIEŤA Polícia vyšetruje okolnosti dopravnej nehody, ktorá sa...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Tuesday, August 31, 2021
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM