Správy

Rok od začiatku vojny: V okrese Trnava evidujú takmer 2 400 zaregistrovaných odídencov

Od začiatku vojny na Ukrajine ubehol už viac ako rok. Za ten čas v Trnave a okolí pomohli množstvu odídencov.

Ilustračný obrázok k článku Rok od začiatku vojny: V okrese Trnava evidujú takmer 2 400 zaregistrovaných odídencov
Zdroj: TASR/Roman Hanc

V okrese Trnava od minuloročného začiatku vojny na Ukrajine evidujú 2 379 zaregis­trovaných odídencov. Vyplýva to z informácií Daniela Ondrejoviča z cudzineckej polície, ktoré na svojom webe zverejnilo mesto Trnava.

V meste sú ich stovky

V regióne podľa jeho slov s odídencami doteraz nezaznamenali žiadne problémy. Vedúca sociálneho odboru na trnavskej radnici Ingrid Huňavá spresnila, že v meste je 508 odídencov, aktuálne registrovaných na bývanie.

Na apríl alebo máj plánujú podľa hovorkyne radnice Veroniky Majtánovej pripraviť v Trnave ďalšie stretnutie organizácií pomáhajúcich odídencom z Ukrajiny.

Prečítajte si tiež

Na krízu zareagovali okamžite

Aktuálne sa uskutočnilo v závere uplynulého týždňa, iniciovali ho tie, ktoré aktívne participujú na komunitnom plánovaní sociálnych služieb mesta.

„Zástupcovia mesta a organizácií sa navzájom informovali o doposiaľ poskytovanej pomoci, hovorili o aktuálnych možnostiach a predostreli výzvy, ktorým môže mesto v budúcnosti čeliť. Významným prínosom pre zúčastnených bola možnosť sieťovania pomáhajúcich organizácií,“ informovalo mesto.

Na krízu na Ukrajine v Trnave zareagovali už v začiatkoch nielen organizácie priamo pomáhajúce utečencom, ale aj etablovaní poskytovatelia sociálnych služieb a inej sociálnej pomoci.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM