Správy

Rozárium v Dolnej Krupej ožije hudbou: Tešiť sa môžete na prehliadky aj ochutnávku

V Dolnej Krupej sa uskutoční Rozárium hudby. Súčasťou programu budú prehliadky, ochutnávka medoviny a koncert v anglickom parku.

Ilustračný obrázok k článku Rozárium v Dolnej Krupej ožije hudbou: Tešiť sa môžete na prehliadky aj ochutnávku
Zdroj: Trnavský kraj zážitkov

V priestoroch anglického parku pri klasicistickom kaštieli v obci Dolná Krupá v okrese Trnava sa uskutoční tretí ročník podujatia Rozárium hudby. TASR o tom informoval Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.

Koncertu komornej hudby budú predchádzať komentované prehliadky i ochutnávka medoviny. „KOCR Trnavský kraj spolu s partnermi pripravili pre návštevníkov program pozostávajúci z komentovaných prehliadok a návštevy rozária v areáli Medolandie, ktoré nadväzuje na tradíciu založenú grófkou Máriou Henrietou Chotekovou,“ uviedol Palkovič.

Prečítajte si tiež

Hudobný zážitok aj prehliadky

Podtitul tretieho ročníka je Quasi una fantasia. „Ide o názov slávnej klavírnej kompozície, ktorú venoval Beethoven mladučkej Giuliette Guicciardi. Okrem hodnotného zážitku v podobe koncertu čaká účastníkov aj objavovanie destinácie cez komentované prehliadky. Cieľom je ukázať Dolnú Krupú so všetkými jej zaujímavosťami a tajomstvami. Tretí ročník sa uskutoční v sobotu 9. septembra a vstupenky sú v predaji cez krajzazitkov.sk,“ doplnila Katarína Rohaľová z krajskej organizácie.

Súbor umelcov, ktorí budú hudbu svetoznámych skladateľov interpretovať, doplní srbský klavirista Alexandar Serdar – laureát viacerých medzinárodných ocenení a spolupracovník známych dirigentov.

Práve on zahrá Sonátu mesačného svitu a spolu s uznávaným violončelistom Jozefom Luptákom sa predstaví aj v skladbe bratislavského rodáka a Beethovenovho priateľa Johanna Nepomuka Hummela pre violončelo a klavír.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM