Krimi

Rozbité autá a prví rekordéri: Nový rok v znamení alkoholu za volantom

Prvé dni roku 2020 sa v Trnavskom kraji u viacerých vodičov niesli v znamení požívania alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Rozbité autá a prví rekordéri: Nový rok v znamení alkoholu za volantom
6
Galéria

Polícia v Trnavskom kraji mala aj po Novom roku plné ruky práce. Alkohol za volantom zistili 15 vodičom a 6 cyklistom. „8 vodičom sme namerali alkohol nad jedno promile a rok 2020 začnú v trestnom registri s úmyselným trestným činom,“ informuje polícia.

Nabúral do zaparkovaných áut

Začiatkom týždňa namerali prvých tohtoročných rekordérov. „Na sviatok Troch kráľov, krátko po polnoci havaroval v obci Chtelnica 42-ročný vodič. VW Passat napasoval s takmer tromi promile do zaparkovaného auta Škoda Octávia a potom ešte do ďalšej Škodovky,“ informujú muži zákona.

V dychu mu policajti po tomto výkone namerali 1,20 a neskôr 1,36 mg/l alkoholu v dychu.

„Ďalšieho vodiča sme zastavili v obci Šajdíkové Humence, ktorý si veselo jazdil po dedine a v dychu mal viac ako 2 promile alkoholu,“ píše polícia na stránke Polícia SR – Trnavský kraj.

Zabrzdili ju plechy BMW

Zavarila si aj 32-ročná Skaličanka. „S autom Škoda Fábia sa rozhodla v skorých ranných hodinách cúvať. Nejako jej to nevyšlo a cúvanie ukončila potom, čo ju zabrzdili plechy na aute BMW. Cúvanie vzdala a presunula sa iné miesto. Spokojná sama so sebou vystúpila a išla domov,“ dodáva polícia.

Muži zákona ju vzápätí podrobili dychovej skúške. Výsledok? 2,79 promile alkoholu v dychu.

„Vo všetkých troch prípadoch sme osoby obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a na verdikt súdu si počkali v cele policajného zaistenia. Zákon stanovuje v týchto prípadoch trest odňatia slobody až na 1 rok,“ informujú policajti prostredníctvom stránky na sociálnej sieti.

Novoročné nehody v Trnavskom kraji
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM