Dominika Handzušová Hokej

Rozdiel triedy sa nekonal: Gladiátori tesne prehrali s extraligistom

Po týždňovej prestávke čakali trnavských hokejistov hneď dva zápasy po sebe. Vo štvrtok cestovali na večerný zápas do Hodonína a v piatok hostili na svojom ľade extraligovú Duklu Trenčín. V oboch zápasoch sa zrodili tesné prehry Trnavy.

Ilustračný obrázok k článku Rozdiel triedy sa nekonal: Gladiátori tesne prehrali s extraligistom
Foto: Dominika Handzušová

Mnohí fanúšikovia Trenčína môžu krútiť hlavou koľko chcú, no v príprave je Trnava viac než zdatným súperom, ktorý dokáže pred sezónou výborne preveriť. Gladiátori tento fakt potvrdili, keď Dukle preveľmi sťažili cestu za víťazstvom.

Dva rýchle góly a dve tyčky

Dukla Trenčín mala v prvej tretine viditeľne navrch, hoci rozdiel triedy badať nebolo. Mala ale viac šancí i tvorivých akcií a podarilo sa jej dostať do dvojgólového vedenia. Dvakrát dokonca zaznela konštrukcia Hálovej brány. Trnava sa postupne dostávala do tempa a zlepšila obranné činnosti. Gladiátori tiež vystihli niekoľko chýb v obrane hostí, ale nepotrestali ani jednu.

Vyrovnaná partia

Trnavčania videli, že aj s extraligovým favoritom vedia držať krok a v druhej tretine naň vybehli. Odmenou bol gól Lisoňa na 1:2. Ďalej boli domáci aktívnejší, ale prišla chyba pri striedaní a voľné okienko v obrane využil Pardavý na prihrávku Šišovskému, ktorý sa na Hálu rútil sám a rutinérsky zvýšil na 1:3. V presilovke sa neskôr podarilo opäť znížiť Rehovi. Trnava napriek ťažkému zápasu v nohách a faktu, že hrá o ligu nižšie ako Dukla, stačila so súperom korčuľovať a nedávala mu veľa priestoru na nebezpečné tvorenie.

Zbytočné vylúčenia

V závere druhej tretiny ale prišlo niekoľko po sebe nasledujúcich vylúčení a Dukla tak dohnala zameškané pri predĺžených a prelínajúcich sa presilovkách. Prvoligista na čele s Hálom odolával. V tretej tretine odolával aj Petrovič, ktorý Hálu v bráne vystriedal. Naďalej sa hral veľmi pozerateľný hokej, no Trnave sa už vyrovnať nepodarilo. Naopak, s blížiacim sa záverom sa jej hráči opäť nechali niekoľkokrát zbytočne vylúčiť.

HK Gladiators Trnava – Dukla Trenčín 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Góly: 25. Lisoň (Baran, Barinka), 32. Reho (Baran, Lisoň) – 9. Hudec (Daniška, Ryzák), 10. Hatala (Komínek), 27. Šišovský (Pardavý).

Strely na bránu: 25:33 (8:10, 10:12, 7:11).
Vylúčenia: 8:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Adamec – Mĺkvy, Gegáň. Diváci: 120

Trnava: Hála (41. Petrovič) – Reho, Burzala, U. Demo, Poláček, Marek Hronec, Jak. Macháč, od 41. Šišmič – P. Barinka, M. Baran, D. Rosa (21. Lisoň) – T. Kubín, M. Čunderlík, Bachratý ml. – P. Barilla, D. Božik, M. Hrbáčik – od 41. Faktor.

Trenčín: A. Nagy – T. Bokroš, Palovič, O. Zošiak, Hatala, Ryzák, Habšuda – T. Komínek, P. Stantien, Š. Novotný (21. Šimíček) – Pardavý ml., Mi. Hlinka, Šišovský – Daniška, J. Rožník, D. Hudec.

hokej: Trnava - Dukla Trenčín
16
Galéria
Foto: Dominika Handzušová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM