Júlia Vargová Rôzne

Rozkvitnuté centrum Trnavy pripomína rajskú záhradu: Pozrite tú krásu, FOTO

Pešia zóna je v plnom kvete a vyfarbovať sa začína aj záhon na Trojičnom námestí. Zeleň a pestrofarebné kvety sú oázou trnavskej betónovej džungle.

Ilustračný obrázok k článku Rozkvitnuté centrum Trnavy pripomína rajskú záhradu: Pozrite tú krásu, FOTO
18
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Na kvitnúcu záhradu sa okrem pešej zóny mení aj takmer dvestodvadsať štvorcových metrov Trojičného námestia. Okrem estetickej funkcie, ktorú ocení nejeden okoloidúci, má záhon plný rozmanitých kvetov obklopených trávou aj užitočnú funkciu. Takáto plocha uprostred betónovej džungle dokáže prostredie námestia nielen skrášliť, ale aj mierne ochladiť.

O príjemné schladenie počas teplých júnových dní sa momentálne starajú aj zahmlievacie zariadenia po bokoch záhonu, ktoré zvlhčujú a ovlažujú vzduch.

„Mozaiku farieb, štruktúr a tvarov zarámovanú sviežou zeleňou strihaného trávnika vytvorí približne 1 480 sadeníc kvetov, čo je o 460 viac ako vlani,“ uviedla radnica na svojej stránke k tohtoročnému záhonu. Ako ďalej dodáva, ten svojou krásou nepoteší len ľudí, ktorým poskytne miesto na zastavenie sa a oddych. Na svoje si prídu aj včely a motýle, ktoré priláka nektárom z kvetov.

Kvetinová skladba záhona je podľa mesta navrhnutá tak, aby sa výsadba čím skôr vykreslila navrhnuté farebné obrazce. O to sa majú pričiniť letničky, na ktoré sa tento rok tvorcovia zamerali. „Bude ich dovedna 1 026, čo je ešte o trošku viac, ako bol celkový počet sadeníc na vlaňajšom záhone,“ ozrejmilo mesto svoj plán. Ten mu zjavne vyšiel, pretože záhon sa začína krásne vykresľovať a je zo dňa na deň krajší. Za kvetinovým skvostom však nezaostáva ani pešia zóna či ostatné zákutia centra mesta. Trnava je v plnom kvete.

Trnavská pešia zóna a námestie v plnom kvete
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM