Dominika Handzušová Kultúra

Rozvoj mesta inšpirovaný občanmi: Decembrovým hosťom Berlineru architekt Beďatš

Aj v decembri pokračuje Berliner v sérii podujatí o verejnom priestore. Architekt Martin Beďatš bude hovoriť o netradičnom prístupe k plánovaniu rozvoja mesta.

Ilustračný obrázok k článku Rozvoj mesta inšpirovaný občanmi: Decembrovým hosťom Berlineru architekt Beďatš
Zdroj: TASR

V októbri to bola beseda s kurátorom Romanom Popelárom, v novembri prednáške o architektúre 20. storočia v Trnave s architektom Martinom Zaičekom. Aj tento mesiac pokračuje OZ Publikum.sk v sérií podujatí o verejnom priestore.

Priestor verejnosti

„Prednášku o verejnom priestore tentokrát bude viesť hlavný architekt mesta Trenčín, pán Martin Beďatš. Rozprávať bude najmä o projekte Trenčín si Ty, ktorý by sa stručne dal charakterizovať použitím jeho sloganu: Rozvoj mesta inšpirovaný občanmi,“ informovala Eva Kukurová z OZ Publikum.sk. Cieľom projektu bolo vytvoriť čo najkvalitnejšie zadanie medzinárodnej ideovej urbanistickej súťaže na prepojenie nábrežia Váhu a centra mesta. Priestor zapojiť sa dostala široká verejnosť a mohla tak priamo zasahovať do jeho tvorby.

Kedy a kde?

Participatívne urbanistické plánovanie rozvoja mesta trvalo v Trenčíne tri roky. Počas tohto obdobia sa uskutočnilo množstvo stretnutí s odborníkmi i verejnosťou a všetky výstupy boli pravidelne zverejňované na internete. „Výsledkom je práve ukončená urbanistická súťaž, ktorá priniesla množstvo kvalitných a zaujímavých koncepcií. Beďatš bude o netradičnom prístupe k plánovaniu rozvoja mesta hovoriť v stredu 10. decembra so začiatkom o 19:00 hodine,“ dodala Kukurová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM