Krimi

Rumunský kamionista uviazol v centre Trnavy: Nafúkal ešte po troch hodinách

Vodič sa zrejme omylom dostal s kamiónom až na Štefánikovu ulicu v Trnave. Po troch hodinách od nehody nafúkal viac ako 2 promile alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Rumunský kamionista uviazol v centre Trnavy: Nafúkal ešte po troch hodinách
3
Galéria

Trnavskí policajti boli vo štvrtok 13. januára poobede privolaní ku kurióznej nehode. V centre mesta spravil rozruch rumunský kamionista. Informuje o tom trnavská polícia na sociálnej sieti.

„41-ročný vodič sa pravdepodobne omylom zatúlal na Štefánikovu ulicu v Trnave. Po tom čo zistil, že sa s niekoľko tonovým kolosom nemá ako otočiť, mal začať cúvať. Manéver mu, ale nevyšiel a prednou časťou ťahača zachytil zaparkované osobné auto,“ opisuje udalosti polícia.

Hliadka ho chcela podrobiť dychovej skúške, ktorú ale podľa polície neustále odmietal. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a zadržali mu vodičský preukaz.

Prečítajte si tiež

„Až po presune na policajné oddelenie, kde sa dostavil aj tlmočník, sa muž rozhodol s políciou spolupracovať. Policajti mu ešte aj po takmer 3 hodinách od nehody namerali v dychu viac ako 2 promile alkoholu,“ uvádza polícia.

Spoločnosť, ktorá kamión vlastní, si tak pre vozidlo bude musieť poslať náhradného vodiča.

Prípad si prevzal vyšetrovateľ, ktorý vo veci začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Ako vodičovi z povolania, môže páchateľovi takéhoto skutku, hroziť trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov,“ konštatuje trnavská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Rumunský kamionista uviazol v centre Trnavy: Nafúkal ešte po troch hodinách
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM